Сензацията Клаксвикар (Фарьорските острови) приключи пътя си в Шампионската лига,

...
Сензацията Клаксвикар (Фарьорските острови) приключи пътя си в Шампионската лига,
Коментари Харесай

Молде сложи край на приказката за сензацията Клаксвикар

Сензацията Клаксвикар (Фарьорските острови) завърши пътя си в Шампионската лига, само че продължава в шампионата Лига Европа, откакто норвежкия Молде ги победи във втория мач на третия кръг с 2:0 след продължения.

Така норвежците отиват в плейофа за попадане в групите на най-комерсиалния шампионат с общ резултат 3:2.

Футболистите на Молде започнаха нападателно против полуаматьроския тим от Клаксвик, който до тук в профил унгарския Ференцварош и шведския Хекен (Гьотеборг). Още в 7-ата минута попадение на Молде беше анулирано поради засада, прегледана със системата за видеоповторения ВАР.

Но 10 минути по-късно Кристиан Ериксен откри резултата. Молде продължи да господства, само че в 73-ата минута гостите от северия архипелаг можеха да изравнят. Ударът на Луис Хаси, който другояче работи като шеф в транспортна компания, се отби в гредата. Победата за по-класния норвежки тим пристигна в 112-ата минута, когато десният бранител Мартин Линснес вкара за 2:0.

По този метод Молде се класира за плейофния кръг, където ще срещне Галатасарай. Турският гранд победи с 1:0 Олимпия (Любляна) и в мач реванш от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Единственото попадение за турския първенец означи Мауро Икарди в 24-тата минута.

Така с общ резултат 4:0 Галатасарай отстрани противника си.

Турците започнаха по-добре мача и натисна противника си. Така се стигна до 24-тата минута, когато след бъркотия в защитата на Олимпия топката бе свалена с глава от Бариз Йълмаз към Мауро Икарди, който се разписа от близко с левия крайник за 1:0.



Попадението като че ли поотпусна Галатасарай, които понижиха оборотите, въпреки че сътвориха още няколко забавни обстановки пред вратата на Олимпия. След почивката за домакините се появиха и новите попълнения в офанзива Вилфрид Заха и Седрик Бакамбю, които обаче не съумяха да се разпишат.

Неприятната вест за турците пристигна в 65-тата минута, когато Лукас Торейра бе изпъден с пряк червен картон за жестоко нарушаване против Руи Педро. В последна сметка обаче даже и с човек по-малко турският първенец съумя да запази задатъка си.

Олимпия продължава присъединяване си в Лига Европа против спечелилия от двойката Карабах - ХИК.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР