Сензационната книга „Личният живот на Екатерина Велика“ от Ростислав Ботев

...
Сензационната книга „Личният живот на Екатерина Велика“ от Ростислав Ботев
Коментари Харесай

Книга сензация: Екатерина Велика – кралицата на плътските удоволствия

Сензационната книга „ Личният живот на Екатерина Велика “ от Ростислав Ботев – най-новото заглавие от хитовата серия на издателство „ Милениум “ за тайния живот на великите владетели, е към този момент на пазара. Любопитната поредност изследва връзката сред интимните пристрастености и политическите решения на историческите персони от другите столетия.

Императрица Екатерина II Велика, на която е отдадено премиерното четиво, е един от най-емблематичните владетели както в съветската, по този начин и в международната история.

Тя израства като немска принцеса, само че след своя брак с безхарактерния Петър III извънредно бързо се вписва в негостоприемната дворцова среда на Руската империя. Тя съумява да завоюва на своя страна висшите кръгове, като нейното ловко лавиране ѝ оказва помощ да реализира решителния ход, с който застава на самия връх на голямата империя.

Управлението на Екатерина е белязано от грандиозни завоевания, които усилват неведнъж територията и популацията на страната, като в това време, водена от любовта си към изкуствата и философията на Просвещението, тя организира ускорена рационализация в региона на образованието, културата и юриспруденцията. По този метод императрицата отваря нови вероятности пред държавното развиване и предопределя неговата посока в дълготраен проект.

Името ѝ обаче остава пословично и като синоним на монархическото въодушевление към плътските удоволствия: над 20 са единствено нейните публични любимци, а инцидентните ѝ случки са неизброими. Според легендите Екатерина „ тества “ някои от евентуалните си любимци благодарение на своите придворни дами. Екатерина обичала да демонстрира лоялността си към своите любовници както по време, по този начин и след връзката си с тях. Винаги давала на обичащите я пари, трофеи, земя и даже цели покои.

Настоящото издание стъпва върху богата документална основа, с цел да показа жизнерадостен портрет на Екатерина Велика – с всичките ѝ триумфи и недостатъци, с всички противоречиви моменти в ръководството и в персоналния ѝ живот.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР