Сенегал спечели Купата на африканските нации за първи път в

...
Сенегал спечели Купата на африканските нации за първи път в
Коментари Харесай

Ето го новият властелин на Африка

Сенегал завоюва Купата на африканските народи за първи път в историята си.

На финала " лъвовете " надвиха след дузпи над 7-кратния победител в шампионата Египет, воден от звездата на Ливърпул Мохамед Салах.

Неговият съотборник в отбора на мърсисайдци - Садио Мане получи отлична опция да даде задатък на Сенегал още в самото начало на мача. Още в 7-та минута той получи опция да извърши дузпа. Преди осъществяването съотборникът му в Ливърпул Салах  даде указания на вратаря Абу Габал по какъв начин Мане бие дузпите. Това явно свърши работа на стража, който съумя да отрази наказателния удар и резултатът остана 0:0.

До края на постоянното време двата тима не съумяха да отбележат гол и мачът стигна до продължения. В тях нулевото тъждество се резервира и по този начин се стигна до дузпи, които да дефинират кой ще е първенец на Африка.

Двамата треньори явно бяха решили да възложат осъществяването на петата решителна дузпа на звездите а двата отбора - Салах и Мане.

Преди това бяха изпълнени по четири дузпи. Ирачите на Египет изпуснаха две, а един пропуск направиха сенегалците.

Така при резултат 3-2 за Сенегал пристигна редът за осъществяване на Садио Мане, който по-рано изтърва дузпа при започване на постоянното време. Този път обаче ударът на играча на Ливърпул беше безукорен и направи резултата 4-2, с което донесе титалата на Сенегал.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР