Сенегал победи Еквадор с 2:1 в решителен мач от група

...
Сенегал победи Еквадор с 2:1 в решителен мач от група
Коментари Харесай

Сенегал победи Еквадор и e на 1/8-финал

Сенегал победи Еквадор с 2:1 в съдбоносен мач от група А на Световното в Катар и зае второто място, което значи класиране на осминафинал. Първото място е за Нидерландия, отборът на която съкруши домакините с 2:0.

В по-интересния конфликт капитанът Салиду Кулибали вкара победното попадение в 70-ата минута. Преди това Исмаила Сар даде задатък на Сенегал от дузпа, а Мойсес Кайседо изравни за Еквадор.  

Сенегал започва доста мощно срещата и още в 3-ата минута Идриса Гей насочи компактен удар, който мина доста покрай дясната греда на вратата защитавана от Ернан Галиндес. Пет минути по-късно Булайе Диа се измъкна от отбраната, само че ударът му бе неакуратен.

В 12-ата минута Илиман Ндиайе опитва удар от отдалеченост, като и в този миг Еквадор оцеля. Сенегал продължи да търси по този начин значимото попадение и в 24-ата Исмаила Сар направи отличен пробив, ударът при който още веднъж не попадна в задачата. В 37-та минута и Пате Сис пропиля отличен късмет, а еквадорците не можеха да намерят метод да противодействат на своя противник.

В 43-тата Исмаила Сар бе фаулиран в наказателното поле и френският арбитър Клеман Тюрпен отсъди дузпа за Сенегал. Сар застана зад топката и даде задатък на своя отбор - 1:0.

След подновяването на играта Еквадор излезе надалеч по-мотивиран, само че мъчно доближаваше до благоприятни условия пред Едуард Менди. Представителят на Южна Америка въпреки всичко съумя да изравни при първата си по-сериозна заплаха. След центриране от корнер Феликс Торес отклони с глава към Мойсес Кайседо, който от непосредствена непосредственост прати топката в мрежата на Менди.

120 секунди по-късно Сенегал завоюва фаул наоколо до наказателното поле на Еквадор. Последва центриране, което затрудни отбраната, а Калиду Кулибали пръв стигна до отбитата топка и даде нов задатък на Сенегал. 

В 77-ата минута Естрада от Еквадор насочи акробатичен удар от въздуха, само че топката попадна право в ръцете на Менди.

В същото време Нидерландия не срещна сериозна опозиция от Катар. Головете за " лалетата " осъществиха Коди Гакпо в 26-ата и Френки де Йонг в 49-ата. Така катарците приключиха без точка и маркиран гол и станаха най-слабият хазаин в историята на Мондиалите.

В крайното класиране Нидерландия събра 7 точки, Сенегал е с 6, Еквадор има 4, а Катар е с 0. Първите два тима чакат противници от групата на Англия.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР