Сенатът проправи пътя за окончателно потвърждение на номинацията на съдия

...
Сенатът проправи пътя за окончателно потвърждение на номинацията на съдия
Коментари Харесай

Трима републиканци подкрепиха Джаксън по пътя й към Върховния съд

Сенатът проправи пътя за дефинитивно удостоверение на номинацията на арбитър Кетанджи Браун Джаксън за Върховния съд, откакто правосъдната комисия се оказа в невъзможност при гласуването й в понеделник. Трима републиканци поддържаха Джаксън и по този начин с 53 на 47 гласа, кандидатурата й беше придвижена напред. Гласуването в понеделник вечер значи, че одобряването на Кетанджи Браун е съвсем обезпечено и тя ще се трансформира в първата чернокожа жена арбитър във Върховния съд.

В понеделник при гласуването Съдебната комисия на Сената, в която има 11 демократи и 11 републиканци, не съумя да стигне до единогласие по повод номинацията на Джаксън.

Всички 11 демократи гласоподаваха „ за “ номинацията на Джаксън, а всички 11 републиканци – срещу.

Затова се наложи Сенатът да гласоподава без рекомендация от комисията.

Няколко часа по-късно 53-ма от законотворците в Сената поддържаха напредването на номинацията на Джаксън. „ За “ това гласоподаваха и трима републиканци – Сюзън Колинс, Лиса Мърковски, Мит Ромни.

„ Моята поддръжка се основава на квалификациите, които арбитър Джаксън има, които никой не слага под въпрос. Тя показва правосъдна самостоятелност. Подкрепих я поради нейното поведени и темперамент; и значимата вероятност, която ще показа в съда като правоприемник на арбитър Стивън Брайер “, сподели Мърковски.

В изказване, оповестено в Twitter, Ромни сподели, че Джаксън е „ добре дипломиран правист и човек на достойнството “, който „ дава отговор на стандарта за върхови достижения и честност “.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР