Сенатът на САЩ прие в четвъртък закон, разрешаващ рекордните 858

...
Сенатът на САЩ прие в четвъртък закон, разрешаващ рекордните 858
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ прие рекорден бюджет за отбрана

Сенатът на Съединени американски щати одобри в четвъртък закон, разрешаващ рекордните 858 милиарда $ годишни разноски за защита – с 45 милиарда $ повече от препоръчаното от президента Джо Байдън – и анулира наложителното имунизиране на членове на армията против COVID-19, предава Reuters.

Сенаторите поддържаха Закона за националната защита (NDAA) – годишната наложителна законодателна политика на Пентагона – с голямо болшинство от Републиканската и Демократическата партия – 83 против 11 гласа, с поддръжка от двете партии. Гласовете “против ” идват както от либерали, които се опълчват на непрекъснато възходящия боен бюджет, по този начин и от консерватори, които желаят по-строг надзор върху разноските. След като беше признат и от Сената, в този момент проектобюджетът за защита за идната година отива за автограф при Байдън.

NDAA за фискалната 2023 година включва 4.6% нарастване на заплатите за войските, финансиране за покупки на оръжия, кораби и самолети, и поддръжка за Тайван и Украйна. Конгресът приема NDAA всяка година от 1961 година

Това е най-важният законопроект, който вършим всяка година “, сподели в изказване сенатор Джеймс Инхоф, най-влиятелният републиканец в Комисията по въоръжените сили на Сената.
Помощ за Тайван, Украйна и съседите
Тъй като това е един от дребното огромни законопроекти, одобрявани всяка година, законодателите употребяват NDAA като средство за пробутване на редица начинания, някои несвързани с защитата. Тазгодишната мярка, която пристигна след месеци на договаряния сред демократи и републиканци в Камарата на представителите и Сената, включва позволение от Държавния департамент и законодателство, което ще разреши на съдиите от Върховния съд на Съединени американски щати и федералните съдии, да защищават персоналната си информация от гледане онлайн.

Тази година текстът планува и мярка, желана от мнозина републиканци и подложена на критика от мнозина демократи, министърът на защитата да анулира наложителното имунизиране на членове на армията против COVID-19.

Законопроектът дава на Украйна минимум 800 милиона $ спомагателна помощ за сигурността през идната година и включва набор от разпореждания за подсилване на Тайван на фона на напрежението с Китай, в това число милиарди долари помощ за сигурността и ускореното доставяне с оръжия.

Министерството на защитата на Тайван изрази своята признателност за поддръжката, заявявайки, че плануваните ограничения ще оказват помощ за военната подготвеност на острова и ще „ обезпечат свободата, откритостта, мира и стабилността на Индо-тихоокеанския район “.

Законопроектът позволява повече средства за създаване на хиперзвукови оръжия, закриване на оборудването за предпазване на гориво Red Hill в Хавай и закупуване на оръжейни системи, в това число изтребители F-35 на Lockheed Martin Corp, и кораби, създадени от General Dynamics.

Законът обаче няма последната дума, когато става въпрос за разноски. Текстовете за упълномощаване основават стратегии, само че Конгресът би трябвало да одобри и закони за отпущането на средствата, с цел да има държавното управление законовото право да харчи федерални пари.

Очаква се идната седмица Конгресът да одобри законопроект за финансиране на държавното управление до 30 септември 2023 година – краят на фискалната година.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинбюджет на Съединени американски щати разноски за защита Сенат на Съединени американски щати американска войска Джо Байдън ПоследниНай-четениБюджет и финанси 0 Сенатът на Съединени американски щати одобри рекорден бюджет за защита Енергетика 116 Потреблението на въглища слага нов международен връх Компании 120 Производителят на скейт и сноуборд чорапи Stinky Socks стъпи в Съединени американски щати Индустрии 2810 Къде се намира България на бирената карта в Европа Компании 11886 Германец трансформира остарял хотел в Семково в коливинг зона Личности 9718 Мъск към този момент не е най-богатият човек в света Любопитно 4103 Vivacom отключва всичките си ТВ канали Бюджет и финанси 3872 Правителството предлага изтеглянето на България от двете руски банки Всички новиниОще от Бюджет и финансиВиж всички
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР