Сенатът на САЩ прие резолюция, с която призовава Държавния департамент

...
Сенатът на САЩ прие резолюция, с която призовава Държавния департамент
Коментари Харесай

Американският Сенат: Русия да бъде обявена за спонсор на тероризма

Сенатът на Съединени американски щати одобри резолюция, с която приканва Държавния департамент да признае Русия за държавен спонсор на тероризма. Съответният документ беше оповестен на уеб страницата на Конгреса на Съединени американски щати.

В него като причина за решението се показват събитията в Чечня, Грузия, Сирия и Украйна.

Киев прикани Вашингтон да включи Русия в листата. Подобни оферти бяха изказани и от редица членове на Конгреса. По-рано говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова дефинира тези начинания като " мярка с идиотски темперамент " и предизвести, че сходни стъпки от страна на Съединени американски щати няма да останат без отговор от страна на Русия.

Списъкът на спонсорите на тероризма може да включва страни, които " неведнъж са подкрепяли актове на интернационален тероризъм ". Администрацията на Съединени американски щати разполага с необятни пълномощия да постанова наказания против лицата, включени в листата. Министерството на финансите на Съединени американски щати може да предприеме дейности против тези юридически и физически лица, както и против страни, които търгуват с страни от листата. Включването на дадена страна в листата може да има обилни последствия във връзка с налагането на спомагателни ограничаващи ограничения. От 1979 година насам администрацията на Съединени американски щати е добавила единствено няколко страни в листата си и това са били " държави-парии ", написа „ The Washington Post”. В листата са страни като Иран, КНДР, Куба, Сирия. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР