Сенатът на САЩ одобри пакет от законопроекти за частично финансиране

...
Сенатът на САЩ одобри пакет от законопроекти за частично финансиране
Коментари Харесай

Сенатът одобри частичното финансиране на Белия дом

Сенатът на Съединени американски щати утвърди пакет от законопроекти за отчасти финансиране на държавното управление за финансовата 2024 година, оповестява The Hill.

" В петък сенаторите одобриха пакет от шест законопроекта за отчасти финансиране на редица държавни организации до края на фискалната 2024 година, като изпратиха документа на президента Байдън за разглеждане ", се споделя в отчета.

Седемдесет и пет сенатори гласоподаваха " за " , а 22-ма бяха срещу.

Пакетът от шест законопроекта ще обезпечи над 460 милиарда $ за финансиране на държавните организации, по-конкретно на министерствата на ветераните, земеделието, вътрешните работи, превоза, жилищното строителство и градското развиване, правораздаването, търговията и енергетиката.

По-рано в събота Сенатът организира процедурно гласоподаване по пакета. В поддръжка на приемането на пакета се изрекоха 63 сенатори, а 35 бяха срещу.

Законопроектите бяха признати след дълги и разгорещени полемики на сенаторите. Изданието припомня, че признатият пакет " е единствено първият от два пакета законопроекти за разноските, които Конгресът работи да одобри ".

Законодателите имат период до 22 март да одобряват останалите шест законопроекта за целогодишно финансиране, които засягат организации като министерствата на защитата, вътрешната сигурност, опазването на здравето и човешките запаси. По тях, съгласно законодателите, " може да се окаже още по-трудно да се реализира двупартийно съглашение ".
 Байдън упрекна крайнодесните републиканци за възможния шътдаун
Байдън упрекна крайнодесните републиканци за възможния шътдаун

Нова рецесия за Белия дом

Миналата неделя водачите на Конгреса на Съединени американски щати показаха двупартийни законопроекти за финансиране на част от държавните организации, с цел да предотвратят надвисналата опасност от прекъсване на работата по-малко от седмица преди крайния период.

В началото на март президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа краткотраен бюджет за държавното управление, с който ще се избегнат спирания на финансирането и прекъсване на работата.
 Белият дом търси краткосрочно финансиране, с цел да избегне шътдаун
Белият дом търси краткосрочно финансиране, с цел да избегне шътдаун

Ако не се подхващат дейности преди началото на идната фискална година на 1 октомври

Законопроектът беше подсилен преди този момент и от двете камари на Конгреса на Съединени американски щати.

Сегашните краткотрайни ограничавания на финансирането на федералното държавно управление за другите организации трябваше да изтекат на 1 и 8 март . Новата самодейност ги удължава надлежно до 8 и 22 март, като дава на законодателите в допълнение време да приключат работата по цялостния годишен бюджет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР