Сенатът на американския Конгрес гласува за повишаване на лимита за

...
Сенатът на американския Конгрес гласува за повишаване на лимита за
Коментари Харесай

Сенатът в САЩ гласува за по-висок таван на заемите в опит да избегне дългова криза

Сенатът на американския Конгрес гласоподава за повишение на лимита за взимане на заеми от федералното държавно управление с 480 млн. $, което по оценки на министерството на финансите ще разреши да бъдат покрити разноските до 3 декември и да бъде избегната невиждана дългова рецесия, предадоха международните организации.

Гласуването в горната камара на законодателния орган беше излъчено директно на уеб страницата му.

Както заяви по-рано Белият дом, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще подпише документа, откакто той бъде утвърден от камарата на представителите на Конгреса. Тя обаче има съвещание по график едвам през втората половина на месеца. Американският министър на финансите Джанет Йелън по-рано предизвести, че ресурсите на ведомството й ще бъдат изчерпани малко след 18 октомври, в случай че до тогава законодателите не покачат тавана на обществения дълг.

Гласуването с 50 гласа " за " против 48 " срещу " в поддръжка на законопроекта за повишение на тавана на държавния дълг незабавно веднага донесе облекчение във Вашингтон и надалеч отвън него, отбелязва " Асошиейтед прес ".

Това обаче дава единствено пролонгация. Републиканците и демократите в долната камара би трябвало да преодолеят различията си по въпроса преди края на годината. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР