Съюзниците на Джо Манчин вярват, че демократът от Западна Вирджиния може да се оттегли от Сената, за да ръководи своята алма матер, Университета на Западна Вирджиния

...
Сен. Джо Манчин от Западна Вирджиния държи всички нащрек относно
Коментари Харесай

Сен. Джо Манчин от Западна Вирджиния държи всички нащрек относно плановете си за 2024 г.

Доклад на New York Times предполага, че Манчин може да се оттегли, за да ръководи университета в Западна Вирджиния.

Университетът е изправен пред бюджетен дефицит и предложи големи съкращения на своите програми за световни езици.

Sen. Джо Манчин кара всички да гадаят за плановете му за 2024 г.

Влиятелният демократ от Западна Вирджиния може да се кандидатира за преизбиране в Сената, което ще даде най-добрия шанс на партията да задържи мястото.

< p>Той може да се кандидатира за Белия дом като независим под президентски билет No Labels.

Или може просто да се оттегли след дълга десетилетия политическа кариера в Западна Вирджиния, която през последните години се превърна от Демократичен редут на републиканска крепост.

Съюзници на Манчин обаче казаха на The New York Times за друга потенциална възможност за сенатора: да се оттегли, за да стане президент на своята алма матер, Университета на Западна Вирджиния.

Е. Гордън Джи, 79-годишният академичен администратор, който за първи път беше президент на университета от 1981 до 1985 г., е във втория си престой начело на институцията след завръщането си през 2014 г.

Въпреки това, университетът е изправен пред потенциално закриване на повечето си програми за световни езици и възможни съкращения, за да се компенсира бюджетен дефицит от 45 милиона долара.

Съюзниците на Манчин казаха на The Times, че сенаторът може да бъде подмамен да влезе и да се опита да управлява университета в нова посока, като се има предвид голямото внимание, което той обръща на делата в предимно селския щат.

Но Манчин е изправен пред набор от различни политически натиск в момента.

Мнозинство в Сената Лидерът Чък Шумър многократно е умолявал Манчин да се кандидатира за преизбиране, според The ​​Times, в това, което може да се окаже трудна надпревара срещу губернатора на Републиканската партия Джим Джъстис. Демократът от Ню Йорк е наясно, че Манчин вероятно е единственият демократ, който може да заеме мястото през следващата година в наситеночервения щат.

И демократите искат той да се откаже от всякаква кандидатура за президент, опасявайки се, че това ще навреди на президента Шансовете за преизбиране на Джо Байдън.

Сътрудници на Сената казаха на The Times, че Манчин е сериозен относно потенциална кандидатура за Белия дом, но други казаха на вестника, че сенаторът флиртува с оферта като начин да запази името си в заглавия и продължават да оказват натиск върху Байдън относно прилагането на Закона за намаляване на инфлацията, законодателната рамка, която сенаторът създаде с Шумър миналата година.

Insider се свърза с офиса на Манчин в Сената за коментар.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР