Семейството се разделя. Това е страшният ужас на . Светът

...
Семейството се разделя. Това е страшният ужас на . Светът
Коментари Харесай

Таврийска българка: Семейството се разделя, това е страшният ужас на войната


„ Семейството се разделя. Това е страшният смут на. Светът се прекатурна за всеки един от нас на 24 февруари “. Това сподели таврийската българка Наталия Мативенко от Приморск, която бяга от войната в Украйна и търси леговище в България.

„ Беше тежко решение да тръгнем и да оставим всичко, само че трябваше да спасяваме живота на децата си. Трудно е да се напусне родната къща. Цял живот си живял в този град и си строил тази къща. Моят мъж остана там, тъй като майка ми не желае да тръгнем “, описа още тя.

Олга Смолина е учител по „ Философия “ в Северодонецкия университет. Идва в България през април предходната година, откакто градът ѝ е.

„ Те не желаят да избавят Украйна от нацистите, желаят да я избавят от украински език, еднаквост, обичаи и от името Украйна въобще “, сподели Олга Смолина.

По думите на Наталия в Украйна има хора, които стартират да работят на страната на Русия. Наричат ги „ колаборанти “.

„ Просто си трансформират живота и ги усещам за предатели. Те откриват съветски учебни заведения. В окупираните територии това е доста ужасно “, добави тя.

И двете имат вяра, че войната да приключи с победа за Украйна и с освобождение на всички нейни територии, в това число Крим.

В студиото беше и Владимир Йончев, съгласно който глобите против Русия би трябвало да се втвърдят.

„ Основната глоба, която към момента не е приложена е цялостната възбрана на съветски жители да пътуват отвън рамките на Русия. Най-голямото наказване за тях е да живеят в личната си страната. Докато не схванат, че са във война, нищо няма да се промени “, сподели той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР