Семейството на Николета и Пламен Найденови от Варна е променило

...
Семейството на Николета и Пламен Найденови от Варна е променило
Коментари Харесай

Варненско семейство промени живота на 7 деца, изоставени от родителите си

Семейството на Николета и Пламен Найденови от Варна е трансформирало живота на 7 деца, изоставени от родителите си, оповестява Българска национална телевизия. 
Николета и Пламен Найденови имат две деца - наследник на 23 години и щерка на 20. Винаги са мислили, че в сърцата на хората е заложено да вършат положително. През 2005 година одобряват в фамилията си момиченце от дом за деца, лишени от наставнически грижи.

"За първи път видях такива тъжни, без живец очи. Три годишно детенце, а очите му споделяха "Вземи ме! " Нашата концепция да станем приемно семейство е да оказваме помощ. То разцъфтя, то стана една прелестна розичка. ", разяснява Николета Найденова - приемен родител.

Николета е отгледала 6 приемни деца, четири от тях са осиновени, а за две се грижат към този момент фамилиите им.

"Това са децата, това е един бял лист. Ние като вземем един бял лист почваме да рисуваме неговата орис. ", добавя Николета.

От две години фамилията на Николета отглежда момиченце с голям брой увреждания.

"Работим с разнообразни рехабилитатори, логопеди. Аз съм щастлива и на най-малкия прогрес. Покрай нея си върнах вярата в българското опазване на здравето. Тя за мен е едно прелестно слънчице. Сутрин, както в този момент е мъгливо, тя като се усмихне и просперирам, и тя разцъфтява. ", споделя още приемната майка.

Трудно е да се разделиш с детето, за което си се грижил с обич, само че Николета го приема като стъпка нагоре. Поддържа непрекъсната връзка с децата и техните родители или осиновители и се радва, че е била част от живота им, когато са имали потребност от любов, внимание и грижи. Така дефинира задачата приемен родител - да дадеш част от себе си за по-добър живот!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР