Семейството на Ърнест Хемингуей е и един от най-големите му

...
Семейството на Ърнест Хемингуей е и един от най-големите му
Коментари Харесай

Марго Хемингуей излезе от сянката на Ърнест, но приключи живота си като него

Семейството на Ърнест Хемингуей е и един от най-големите му провали. Успехите в литературата са и мотив за откровените провали в персонален проект. Ще открием, че Ърнест не е имал проблеми да живее под един покрив със своята брачна половинка, деца и държанка.

През целия си живот ще успее да премине през доста кревати, да попълни дребното тефтерче със завоевания, само че също по този начин да изгуби всякакво отношение със фамилията си. Мнозина знаят, че синът му има доста проблеми със своята половост и мъчно може да излезе от сянката на своя татко. Имайки поради и трагичната орис на Ърнест Хемингуей, не е мъчно да видим, че фамилната поличба продължава и при внуците.

Историята на Марго Хемингуей е завладяваща, само че и доста трагична. На 2 юли 1996 година всяка новинарска емисия ще показа, че супермоделът Марго Хемингуей е умряла на 42 години. Лекарите откриват, че хубавицата е прекалила с опиатите. Пррез последната година стана ясно, че внучката на Хемингуей се бори интензивно с пристрастяването си, само че без триумф. Целият свят я помни с гений и хубост.

С височина над 1.8 метра, тя е видяна от стилната сцена още през 1975 година и тогава е едвам на 21 години. Само за няколко къси години ще подпише и първия контракт за милион $, като ще бъде и първият супермодел в историята с сходен хонорар. Професията ѝ ще отвори вратите за киното, а по-късно ще бъде и посетител на редица медийни събития, с чиято помощ се покачва и фрапантно хонорарът ѝ.

След като един младеж получи всичко и е различим в света, предстоящото се случва – Марго стартира да се бори с депресията, като в по-късните си години ще признае, че тя я преследва още от тийнейджърските години. Марго е минала през хранително разстройство, меланхолия, алкохолни злоупотреби и най-различни антидепресанти, с които се пробва да прогони демоните в главата си.

Последната ѝ стъпка е да посегне към опиатите, изключително откакто нищо друго не оказва помощ. Трагедията е разкрита на идващия ден, когато другари се отбиват в дребното ѝ студио в Санта Моника. Марго ще бъде петия член на семейство Хемингуей, който ще отнеме живота си. Пъърви ще бъде дядото, който преди повече от 35 години ще употребява своята обичана пушка. Тъжно е, че историята на някои известни персони би трябвало да стартира в обратна посока, само че дано се срещнем по-подробно с иторията ѝ.

Марго Луис Хемингуей е родена на 16 февруари 1954 година в Портланд. Тя е второто дете на Байра Луис и Джак Хемингуей – внукът на Ърнест. Докато е още дребна, фамилията се мести в от Орегон в Куба. Изкарват известно време и по-късно пътуват в Съединени американски щати, като сменят няколко места. Мечтата на Джак е бил да следва стъпките на дядо си, само че до момента в който той преследвал своето, неговите деца не били изключително щастливи от обстоятелството. След всяко пътешестване, Марго се оказва с друго здравно заболяване.

Към изброените нагоре би трябвало да прибавим и епилепсия, която се лекува с алкохол. Един от още по-големите проблеми е, че схваща по какъв начин нейните родители са я кръстили на Шато Марго – винарна във Франция. След като трансформира името си съзнателно, с цел да съответствува с винарната, внучката на Хемингуей е стимулирана от своя брачен партньор да се захване с модата. По това време до нея е Ерол Ветсън – прочут кино продуцент в Ню Йорк.

За парфюма на Фаберже ще получи първия милионен контракт и с това слага и главното си заплащане на пазара на труда. Започва да се появява на кориците на Cosmopolitan, Elle, Harper`s Bazaar и още доста други. Списание Time ще я назова „ Супермоделът на Ню Йорк “. Три месеца по-късно Vogue ще я сложи за първи път на корицата си. За нея ще е споделят, че е звездата на новото потомство, лицето на модата и всичко това във допустимо най-кратък период. Щастието не може да пристигна толкоз елементарно. Не ѝ харесва, че непрекъснато я съпоставят с други модели, не може да одобри концепцията, че Ню Йорк я задушава, а тя самата е израстнала в дивата част на Айдахо.

В началото всичко наподобява красиво и нехайно. Фамилията Хемингуей се връща назад на сцената и дава нова светлина. Всичко е красиво и отношението към внучката на Хемингуей е като към царска персона. Красавицата доста желала да бъде оценена за хумора си и положителното образование, само че вместо това е обградена единствено от професионални кърлежи.

През 70-те и 80-те години на предишния век, хайлайфът се среща с най-различни пороци, в това число и опиати. Марго съумява да посети редица секрети и арт местоположения, в това число студиото на Анди Уорхол. Там ще се запознае с Бианка Джагър, Грейс Джоунс и Лайза Минели. Малко по-късно е определена за първата си роля във кино лентата „ Червило “. В този филм партнира със сестра си Мариел Хемингуей и Ане Банкрофт.

Марго ще бъде моделът, който взема решение да си отмъсти на своя изнасилвач. Въпреки разнообразни рецензии, филмът има някакъв сдържан триумф и всички желаят да зърнат хубавицата, малко на брой обръщат толкоз внимание на сюжета. Следват още няколко ленти, освен това от друг род. Така се потвърждава, че избраницата на стилната сцена има прочут гений, само че постоянно ще бъде считана за модел.

През 1984 година идва и бедата – Хемингуей претърпява доста тежък случай, до момента в който е на ски отмора. Докато се възвръща съумява да качи и известно количество килограми, с което губи блестящата си визия, а малко по-късно отключва и една позабравена другарка – депресията. Известно  време доли ще се лекува в един от известните американски центрове.

Киното и липсва, само че откакто губи блясъка си, с него си отиват и приятелите. Сега към този момент е нужна единствено за второкласни филми, вратите на Холивуд са затворени, а с тяхх идват и рекламите от 80-те до 90-те години. Най-накрая киното публично затваря порти за нея. Опитите в модата също имат някакви търкания. През 1990 година Хю Хефнър ще даде правото ѝ да се снима за Playboy, като даже ще получи корица. С времето нищо не е същото и към този момент няма особени очаквания за връщането на остарялата популярност.

Няколко несполучливи брака зад тила ѝ, освен това с някои от по-известните персони, няма по какъв начин да разрешат по-добър скок напред. Семейният живот не е за нея, само че съумява да се свърже с майка си едвам през 1988 година и да я види за последно. През цялото време Марго се състезава със сестра си за повече функции и не помни, че има и друго семейство и родители, които чакат от нея доста повече. След гибелта на майка си, Марго охлажда връзките и с татко си, като през 90-те години на предишния век те публично завършват.

Повод за това е и фактът, че Марго ще признае за полови похищения от негова страна. Семейството ще отхвърли всички тези думи, само че няколко години никой няма да беседва по тази тематика. През 2013 година Мариел ще признае, че всичко е правилно, тъй като тя също е била жертва на татко си.

На 1 юли 1996 година другар на Марго Хемингуей ще я открие вкъщи ѝ. По негово умозаключение, тя е била  мъртва няколко дни по-рано. По остаряла фамилна традиция, никой не може да повярва, че един толкоз ярък и обичан човек може да посегне на своя живот. Никой не може да разбере и какво се е случило в последните дни и какво я е подтикнало към тази стъпка.

Единствената информация идва от токсикологията. Освен опиати, Марго е приела и голяма доза медикаменти, с които тялото не е можело да се оправи. Точно по образеца на дядо си, тя съумява да се трансформира в фетиш. Нейните фотоси от стилната сцена се считат за  едни от най-хубавите, до момента в който филмите се преглеждат още веднъж, с цел да се подчертае гения ѝ. Внучката на Хемингуей съумява да реализира това, което доста други не съумяват, да излезе от сянката на дядо си и да се трансформира в независима персона, било то и за малко.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР