Семейството е най-добрата среда за отглеждането и развитието на всяко

...
Семейството е най-добрата среда за отглеждането и развитието на всяко
Коментари Харесай

Министър Шалапатова: Семейството е най-добрата среда за отглеждане на децата

„ Семейството е най-хубавата среда за развъждането и развиването на всяко дете и това следва да бъде един от главните правила в бъдещата Национална тактика за детето “, съобщи министърът на труда и обществената политика в отговор на въпрос от парламентарния надзор.

Тя обърна внимание, че България е утвърдила Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето през 1991 година, с което е поела ангажимент за използване на главните ѝ правила за възстановяване на детското богатство и гарантиране на правата на децата. Законът за протекция на детето, въпреки това, планува държавната политика в тази тенденция да се реализира въз основа на призната от Народното събрание по предложение на Министерския съвет Национална тактика за детето.

изрази страдание, че към този момент пет години този ангажимент не е изпълнен, откакто работата по направения през 2018 година план е прекъсната.

Министърът на труда и обществената политика осведоми народните представители, че през май 2022 година е образувана нова работна група, чиято цел е да актуализира визията на бъдещата Стратегия, като се изготви проект и нов план на документа.

„ Приемането на Национална тактика за детето е наш общ ангажимент според Закона за протекция на детето и имам вяра, че следва да бъде призната. Нашата визия е, че тя би трябвало да е ориентирана към гарантиране на правата на децата, само че в подтекста на мощна поддръжка към техните фамилии. Поради това е значимо да насочим напъните си към предварителна защита на рисковете за израстване на децата в неподходяща за тяхното развиване среда и то още от интервала на ранното детство посредством използване на сложни здравни, просветителни и обществени ограничения и интегриран метод, развиване на нови механизми за междусекторно съдействие и съгласуваност “, изясни министър Шалапатова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР