Семейство на чернокож мъж, който почина, докато е бил задържан в психиатрично заведение, се съгласява на споразумение за $8,5 милиона

...
Семейството на чернокож мъж, който почина, след като беше прикован
Коментари Харесай

Семейството на чернокож мъж, който почина, след като беше прикован към земята с белезници и железа за краката в продължение на 12 минути в център за психично здраве във Вирджиния, се съгласи на споразумение от 8,5 милиона долара в делото си срещу щата, окръга и шерифа, според съдебни документи .

Съдия одобри споразумението във вторник. То е подадено в окръжния съд на окръг Хенрико, според документи, получени от Richmond Times-Dispatch.

Семейството на 28-годишния Ирво Отиено съди общността на Вирджиния, окръг Хенрико и шерифа на окръг Хенрико след смъртта му през март, която Службата на главния съдебен лекар на Вирджиния определи като убийство чрез задушаване. Семейството на Отиено каза, че той е бил в криза на психичното здраве, когато е бил обработен в болницата.

Седем заместник-шерифа и един болничен работник все още са изправени пред висящи процеси по обвинения в убийство втора степен по случая. Те все още не са се произнесли.

Полицейските служители на окръг Хенрико се натъкнали за първи път на Отиено на 3 март, след като реагирали на възможна кражба с взлом и го поставили под спешна заповед за задържане. Съгласно закона на Вирджиния дадено лице може да бъде поставено под спешна заповед за задържане, ако има опасения, че може да нарани себе си или другите в резултат на психично заболяване.

Полицаите отведоха Отиено в болница, където властите казаха, че той е станал "физически нападателен" към служителите. Полицията го отведе в затвора на окръг Хенрико и той беше резервиран. Той беше преместен в лечебното заведение за психично здраве в окръг Динуиди на 14 март и почина по време на приема, след като стана „борбен“, според държавния прокурор.

Адвокат Бен Кръмп, вляво, присъства на пресконференция заедно с членове на семейството на Ирво Отиено в Динуиди, Вирджиния, на 16 март 2023 г. Адвокат Бен Кръмп, вляво, присъства на пресконференция заедно с членове на семейството на Ирво Отиено в Динуиди, Вирджиния, на 16 март 2023 г. CNN

Видеозапис от камери за наблюдение показва множество служители по сигурността, приковаващи Отиено към земята за 12 минути. Допълнително видео показва, че преди това той е бил държан в килия в затвора на окръг Хенрико, където е бил гол и напръскан с лютив спрей от депутати, според прокурорите.

Като част от споразумението за уреждане, ответниците не признават никаква отговорност и отричат ​​действията си да причинят смъртта на Отиено, но се съгласяват да платят 8,5 милиона долара.

„Окръг Хенрико продължава да поднася сърдечните си съболезнования на семейството и приятелите на г-н Отиено“, каза Бен Шепърд, говорител на окръг Хенрико, в изявление за CNN. „Иск, предявен от семейството на Ирво Отиено срещу окръг Хенрико, шерифа на окръг Хенрико и Британската общност на Вирджиния, беше разрешен.“

Шепард отказа да даде допълнителен коментар, позовавайки се на споразумение за поверителност като част от споразумението.

Службата на шерифа на окръг Хенрико все още не е отговорила на искане за коментар.

Семейните адвокати на Отиено Бен Кръмп и Марк Крудис казаха, че семейството е „доволно, че са успели да намерят решение извън съда по начин, който почита живота на Ирво“, се казва в изявлението.

Маколи Портър, говорител на губернатора на Вирджиния Глен Йънгкин, нарече смъртта на Отиено "дълбока трагедия".

„Губернаторът настоя за споразумение с надеждата, че правенето на това проактивно и справедливо може да облекчи – в малка степен – част от страданието, пред което са изправени майката и братът на Ирво, признавайки, че никое споразумение не може да заеме мястото на любим човек“, изявление гласи.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР