Семейният кодекс да бъде променен – за това призовават родители,

...
Семейният кодекс да бъде променен – за това призовават родители,
Коментари Харесай

В Деня на бащата: Защо родители излизат на протест?

Семейният кодекс да бъде изменен – за това приканват родители, които през днешния ден, в Деня на бащата, излизат на митинг. Те упорстват за равни права при гледането на деца след бракоразвод . Според тях едно от решенията е „ споделеното родителство “ , тъй че повече деца да живеят и с бащите си .

„ Днес е денят, в който освен на думи да кажем „ НЕ на родителското отчуждение, ДА на споделеното родителство “. Заповядайте в 11:00 ч. на Площад „ Независимост “, при стъклените куполи на Ларгото “ , приканват уредниците.

Слави Несторов е създател на Фондация „ Споделено родителство “ . Той разяснява пред „ NOVA “, че при „ споделеното родителство “ правата над детето са юридически разграничени на половина сред майката и бащата. Тоест те п оравно би трябвало да решат в кое учебно заведение да учи детето им, какъв спорт да практикува. По думите му физически детето би трябвало да прекарва най-малко 35% от времето си с единия от родителите. По думите му сега законът не разрешава сходно нещо.

В резултат на това детето живее разграничено от единия родител и развива душевен контузии, добави Несторов и съобщи:

„ Споделеното родителство е най-хубавото. Така се основават здрави деца и общества. “

Адвокатът Пламен Борисов съобщи, че наклонността е ориентирана към това да се одобряват процедури за споделено родителство и даде образец със протичащото в Швейцария, където приемането му върви към своя край.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР