Семейните конфликти по Коледа могат да замъглят духа, който характеризира

...
Семейните конфликти по Коледа могат да замъглят духа, който характеризира
Коментари Харесай

Когато Коледа е бойно поле: Как да избегнем семейните конфликти по празниците

Семейните спорове по Коледа могат да замъглят духа, който характеризира това време на годината, считано за изпълнено с наслада и положителни планове. Но… в действителност ли е по този начин?

Макар да е правилно, че за доста фамилии Коледа е празник, цялостен с благополучие и естетика, за други се трансформира в същинско полесражение.

Увеличават ли се или понижават фамилните спорове по Коледа? Е, няма безапелационен отговор, така като зависи, и то доста, от стила на другарство на всяко семейство. Недоразуменията и разногласията могат да съществуват при всевъзможни връзки, в това число и в фамилията. Не можем да се разбираме с всички, има хора, с които си пасваме повече, в сравнение с с другите.

Семейните спорове в действителност нормално не пораждат на Коледа, само че точно тогава те се демонстрират поради по-честите контакти и събирания в едно пространство. Тоест проблемите са си стояли там някъде и са чакали точния миг. Така за някои фамилии събирания не са приятни.

Как да избегнем фамилните спорове по Коледа?
Споразумения при планирането на фамилни събирания
Лошото обмисляне, съчетано с неналичието на единодушие за това къде и по какъв начин ще се организира фамилната среща, може да бъде искрата, която възпламенява фитила. По прочут начин постигането на единодушие по отношение на подготовката (място за тържеството, ястия за приготвяне) играе основна роля за отбягване на фамилни спорове.
Теми за диалог: неутрални и приятни
В някои фамилии има избрани чувствителни тематики, които провокират несъгласия, нормално диспути за политика или спорт. Поради тази причина не е добра концепция да се говори по въпроси, при които може да има надълбоко противоположни позиции.

Разговори или речи, в които се загатват персонални прекарвания, са доста по-добри. Можете да разкажете на фамилията си за последната си почивка, занимателна преживелица от работа или какви са вашите занимания... с цел да отпуснете атмосферата.
Контролирана консумация на алкохол на фона на фамилни спорове по Коледа
Алкохолът ни кара да имаме по-малко надзор върху това, което вършим или споделяме, преставайки да имаме " филтри " в нашето държание. Тоест, по-вероятно е да се оставим, без да мислим за следствията от нашите дейности.

Контролираната консумация на алкохол би могла да предотврати излизането нескрито на тези неразрешени спорове. Семейната хармония е по-вероятно да се поддържа без алкохол.
Сърдечност и почитание, с цел да запазите успокоение
В случай на напрегната обстановка е значимо да запазите спокойствие и да запомните главната цел на фамилното събиране: да прекарате прелестно и хармонично време. Не се оставяйте да бъдете увлечени от миг на яд или гняв при избрани коментари от някои родственици.

За да извършите това, пробвайте се да поемете надълбоко въздух, в случай че е належащо. Спрете и помислете за аргументите, заради които желаете да прекарате прелестно време със фамилията си, което може да ви помогне да контролирате гнева.

В резюме, значимо е да се поддържат сърдечност, почитание и диалог, с цел да се избегнат фамилни разногласия. Мненията и вярванията на другите би трябвало да бъдат уважавани, даже и да са спорни.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР