Семената от са истинска суперхрана, богата на фибри, протеини, здравословни

...
Семената от са истинска суперхрана, богата на фибри, протеини, здравословни
Коментари Харесай

СУПЕР ХРАНА: Семената от чиа са лек за лошия холестерол и сърцето

Семената от са същинска суперхрана, богата на фибри, протеини, здравословни мазнини и други значими субстанции, които подкрепят здравето, написа Food News.

Семената от набират известност от скоро, макар че са познати от хиляди години. Днес те са се трансформирали в главен артикул за потребителите, които се грижат за здравето си. Семената от са универсални и нямат мощен усет, което улеснява включването им в храната.
свързани новини18909на 16.12.2013
Само две чаени лъжички от тези семена съдържат 13% от дневната норма за здравословни мазнини, 40% от дневната норма за фибри, 17% от дневната норма за калций и 23% от дневната норма за магнезий. Те съдържат и дребни количества други хранителни субстанции като цинк, фолиева киселина и витамин С.

Благодарение на високото си наличие на разтворими фибри, семената от оказват помощ за понижаване на равнищата на " неприятния " холестерол, което понижава риска от сърдечни болести.

Фибрите също по този начин оказват помощ за абсорбирането на захарта в кръвта, което намалява равнищата на глюкоза в кръвта. А съдържащите се в семената омега-3 мастни киселини понижават възпаленията и подкрепят здравето на сърцето.

Семената от съдържат и редица антиоксиданти, като витамин С, лигнин, флавоноиди и фенолни киселини, които способстват за имунната отбрана, като понижават възпаленията. Благодарение на отличния баланс сред протеини, здравословни мазнини и фибри, семената от поддържат постоянни равнища на сила. Сложните въглехидрати в този артикул се усвояват по-дълго време и по тази причина не провокират внезапно повишаване на захарта, което също може да повлияе на енергийните равнища.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР