СЕМ не избра шеф на БНР при първото гласуване и

...
СЕМ не избра шеф на БНР при първото гласуване и
Коментари Харесай

СЕМ не избра от раз нов шеф на БНР

Съвет за електронни медии не избра началник на БНР при първото гласоподаване и се отдръпна за час преди втория опит. Нито един от претендентите за общоприет шеф не събра нужните за продобиване на поста три гласа, оповестява DarikNews.

По два гласа получиха изпълняващият длъжността все още Антон Митов и Андон Балтаков.

За кандидатурата на Балтаков гласоподаваха Бетина Жотева и Галина Георгиева, до момента в който Ивелина Димитрова заложи на Митко Димитров. Розита Еленова и ръководителят София Владимирова дадоха гласовете си за Митов.

Съвет за електронни медии има право да гласоподава три пъти за избор на изпълнителен шеф. Ако не бъде излъчен победител, процедурата се приключва.

Кандидатите за поста бяха шестима. Те бяха изслушани от членовете на медийния регулатор в продължение на два дни. За позицията в началото се състезаваха Жени Гаджалова, Антон Митов, Андон Балтаков, Митко Димитров, Даниела Манолова и Александър Велев.

До състезанието за нов началник, откакто през октомври Съвет за електронни медии приключи предварително мандата на Светослав Костов. Той оспорва освобождението си по правосъден път. Делото е в ход от два дни.

Междувременно Народното събрание удължи одита на БНР от Сметната палата. Той беше пожелан от медийната комисия през есента поради насъбраните 4 млн. лева недостиг при предходното управление на публичната медия в лицето на Александър Велев. Той пък още веднъж пожела да оглави БНР, само че не съумя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР