Село Татарево е на пет километра от Първомай, в него

...
Село Татарево е на пет километра от Първомай, в него
Коментари Харесай

Най-успешният проект на новия министър на културата Атанас Атанасов

Село Татарево е на пет километра от Първомай, в него живеят 580 души, децата пътуват до близкия квартал Дебър на учебно заведение, а магазин до неотдавна не е имало. Вече има. От пет години има и настояща зала на читалището с 380 места, в която може да се изнасят концерти, да се играе спектакъл, всичко, което желае сцена.



 

Снимка: Веселина Божилова/Actualno.com

Когато преди шест години 25 годишният тогава, чийто татко е от селото, отваря вратата на залата, тя скърца по този начин, както единствено врата, неотваряна 20 години може да скърца. Съхранил в детските си мемоари типа на тогавашното кино, Наско, както го знаят локалните, освен отключва вратата, само че и се залавя да възвърне залата и сцената. По това време той живее в Америка, там споделя, демонстрира заключеното благосъстояние, надъхва свои другари и в последна сметка чудото става. Залата не е станала първокласна, само че си е върнала предходната функционалност и от този момент е събрала много аудитория на няколко концерта. Днес не различен, а международната пандемия отново се пробва да я прати в небитието, само че хората се надяват, че и това ще отмине. На сцената още са декорите от последното зрелище.



 

Снимка: Веселина Божилова/Actualno.com

Ако има някой, който не храни и капка подозрение, че младият Атанас Атанасов ще се оправи на поста министър на културата, това е директорката на читалището Таня Трендафилова. И освен това - няколко пъти, споделя тя, споделям на моите хора тук - е по какъв начин няма да създадат Наско министър на културата, нека се сетят за него. Жената, участвала на първото скърцащо отваряне на вратата след 20 годишна пауза, очевидец на всички старания на момчето да събере средства и съидейници, довело нещата до сполучлив край, е уверена, че той си отива навръх мястото.

В село Татарево сега живее единствено бабата на Атанас Атанасов, само че до момента в който внукът ѝ става новината на деня, тя е някъде в санаториум на отмора. На старите фотоси в просторното предверие на читалището се вижда татко му с акордеон, той е бил преподавател. Очевидно със залата и сцената, план " Отключено ", който продължава да се развива, новият министър има всевъзможни хубави мемоари.



 

Снимка: Личен списък

А хората там през днешния ден се поздравяват с думите " Имаме си министър " и се надяват да го видят скоро, че още работа има да се прави.

Още от ПЛОВДИВ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР