Село Кремен се намира в южните предели на страната и

...
Село Кремен се намира в южните предели на страната и
Коментари Харесай

Триоко създание сее смърт в родопско село

Село Кремен се намира в южните лимити на страната и се разполага в Смолянска област. Преди епохи там е имало стотици къщи, само че с течение на времето и заради ред събития популацията на селцето доста понижава.

Към днешна дата Кремен е съвсем безлюдно. В съзнанието на жителите обаче към момента са живи спомените за селото и мистериозни случки, за които са чували от свои близки.

Местно поверие споделя за едно триоко създание, което се явило на няколко от жителите на селото. Създанието първо се посочило пред стара жена, която работела на равнищата.

Старицата вадела картофи, когато усетила, че някой я дърпа за дрехата. Обърнала се да ревизира какво става, само че наоколо нямало никого. Бабата решила, че нещо си е въобразила и траяла да се прави работата.

По едно време огладняла доста и решила да си вземе залък самун от чантата. Когато се извърнала към нея обаче, замръзнала на място. Пред нея се изтъпанчило загадъчно творение, което нямало нос, само че пък имало цели три очи.

Жената си помислила, че това е някакво видение, плод на фантазията ѝ и си плиснала малко студена вода на лицето, с цел да пристигна на себе си.

 Смърт

Съществото обаче продължавало да бъде пред нея в идващите 3-4 минути и все по този начин втренчено гледало към изумената жена. Миг по-късно обаче то изчезнало, също толкоз внезапно, както се било и появило.

След като се съвзела от уплахата, дамата тръгнала към селото, с цел да опише на останалите какво я е сполетяло на полето. Първата, която се изпречила на пътя ѝ, била нейната съседка. Бабата незабавно споделила за станалото, само че комшийката ѝ не повярвала. Дори я упрекнала, че отново е прекалила с ракията. След това съседката се прибрала в жилището си и не запомнила за случката.

Не след дълго обаче тя самата се сблъсква със същото триоко творение. Докато дояла кравата, дамата усетила, че някой подръпва роклята ѝ. Това деяние се повторило няколко пъти, след което тя не могла да изтраe и станала да ревизира коя я тормози. В този миг ведрото с млякото неизвестно по какъв начин се разляло. Жената погледнала към съда и видяла необичайно творение да стои до кофата.

Тогава тя понечила да изправи съда и непредвиденият посетител липсващ. В идващите няколко дни триокият другоземец се явявал на още няколко индивида от селото.

Малко по-късно всички те починали при съмнителни условия. Така и не излиза наяве какво тъкмо са видели тези хора и за какво ги е сполетяла гибел.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР