Село Кости пострада най-сериозно от потопа по Южното Черноморие –

...
Село Кости пострада най-сериозно от потопа по Южното Черноморие –
Коментари Харесай

Как се възстановява най-пострадалото от потопа с. Кости?

Село Кости пострада най-сериозно от потопа по Южното Черноморие – улиците в селото са тотално разрушени. В ефира на bTV през вчерашния ден кметът Антон Ангелов признава, че е дерето в селото е проблематично от години.

Радостното е, че нямаме жертви и тежко потърпевши хора, сподели Антон Ангелов

Огромно е и количеството дъжд, което се изсипа на 5 септември – 330 литра на квадратен метър .

Димитър Титев оказва помощ на баба си да почисти къщата си в селото. Благодарен е и на доброволците, които през вчерашния ден доста са помогнали. По думите му къщата е наводнявана 10-15 пъти – всякога, когато водата излезе от дерето.

Председателят на Районния съд в Царево и щерка ѝ са измежду починалите

„ Властите всякога споделят, че са значителни преваляванията . За последния път съм склонен – с 330 литра на квадратен метър никой не може да се оправи. Но предходните пъти, при доста по-малко количество вода, долният етаж на къщата постоянно е бил цялостен “, споделя Титев.

Четири са жертвите на потопа, няма информация за други изчезнали хора

Тази заран в ефира на bTV кметът Антон Ангелов разгласи, че със специфична техника е почнало разчистване на дерето и изнасяне на всички наноси.

По думите му на всички в селото са доставени вода и съществени хранителни артикули.

„ През годините е правено това, което се разрушава като стена… където можем, със средства от общината. Държавата до момента в никакъв случай не е отпускала средства за това дере. Смятам, че този път нещата ще се одобряват много по-сериозно от страната, с цел да бъде изцяло възобновено това дере и да се реши казусът на хората “, разяснява Ангелов.

Следете цялата обстановка онлайн в нашия онлайн репортаж:

Проследете с нас обстановката на живо
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР