Селекционерът на нидерландския национален отбор Луис ван Гаал похвали своите

...
Селекционерът на нидерландския национален отбор Луис ван Гаал похвали своите
Коментари Харесай

Ван Гаал: Мислехме, че ще спечелим с дузпи заради тренировките

Селекционерът на нидерландския народен тим Луис ван Гаал похвали своите играчи за напъните, които поставиха, с цел да стопят два гола пасив в четвъртфинала от Световното състезание по футбол против Аржентина.

" Лалетата " изравниха за 2:2 в добавеното време, само че отстъпиха с 3:4 след осъществяване на дузпи и завършиха присъединяване си в шампионата.

" Помолих играчите да упражняват дузпи в техните клубове и те го направиха. Беше фантастично достижение да се върнем от 0:2 до 2:2, само че по-късно да загубиш с дузпи е мъчително ", сподели ван Гаал на конференцията след мача.

" Не мога да упреквам никого, мисля, че бяхме готови добре. Играчите ми се бориха до края и са изтощени в съблекалнята. Те дадоха всичко от себе си и аз съм в действителност горделив, нямаме загуба в 20 мача ", сподели Ван Гаал за върха си в третия си интервал като треньор на Нидерландия, откакто пое тима през септември предходната година. Сега той напуща след края на контракта си.

" При дузпите пропуснахме първите две и това оказа напън върху останалите реализатори на дузпи. Това е лотария и за тяхно благополучие те завоюваха ", добави той.

Нидерландците не започнаха добре мача, призна 71-годишният треньор.

Проблемът е, че не успявахме да намерим свободни пространства. Опитах се да намеря решение на полувремето и по-късно променихме тактиката си три пъти през второто полувреме. Борихме се необикновено мощно, с цел да се върнем от пасив от 0:2 против мощна Аржентина, която може да се пази доста добре ", разяснява ван Гаал.

Треньорът призна, че " оранжевите " са изгубили самодейността в продълженията, само че сподели, че това е " разумно " заради умората.

" През второто полувреме тичахме доста повече от Аржентина и имаше няколко играчи на ръба на силите си. Мислехме, че ще спечелим с дузпи поради тренировките, които направихме, само че не успяхме ", сподели още той.
 Лионел Скалони: Второто полувреме беше противен мач, Меси потвърди, че е най-хубавият
Лионел Скалони: Второто полувреме беше противен мач, Меси потвърди, че е най-хубавият

Играха по метод, който не чаках от тях, разяснява специалистът

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР