Селекционерът на националния отбор по волейбол за мъже Николай Желязков

...
Селекционерът на националния отбор по волейбол за мъже Николай Желязков
Коментари Харесай

Николай Желязков: Продължаваме да се борим за всеки гейм, ще започнем да печелим

Селекционерът на националния тим по волейбол за мъже Николай Желязков е уверен, че положителните игри и борбеността на неговите момчета напълно скоро ще се отплатят с победи.

Младият български отбор с 1:3, само че даде доста сериозен отпор на опитния американски отбор в дуела от Волейболната лига на нациите в София.

„ Чувствата ми от мача са смесени, само че като чели надвива разочарованието, тъй като изпуснахме обстановки, с които можеше най-малко да докараме мача до пети гейм. Това е следващ мач, в който ние продължаваме да се борим във всяка част. Може и да стана към този момент тривиално, само че за подобен млад състав да играе такива срещи, а не да губим по 0:3 и на по 15 точки, ние ще стартираме да печелим. Този миг ще пристигна. Оптимистичното е, че момчетата демонстрират темперамент и битка във всеки мач. До края ни остават още 5 срещи и ние ще дадем най-хубавото от себе си във всяка една от тях “, сподели Желязков.

Той разяснява и третия гейм, в който изпуснахме геймбол и опция ние да поведем в резултата.

„ Не го приписвам нито на липса на шанс, нито на неверни решения. В избрани обстановка тимът на Съединени американски щати сподели извънредно майсторство. Те извадиха невероятни топки и в нахлуване направиха страхотни неща. Накрая успяхме сносно изградим и блокадата си, и нашата система на игра против тях. Но за жалост, когато макар че си направил нещо оптимално добре, от другата страна съумяват да те спрат, само би трябвало да ги поздравиш. На този стадий е това “, добави селекционерът.

Според него тактиката при сервис на двата тима е изиграла значима роля в дуела.

„ Загубихме първия гейм, тъй като рискувахме началния удар. Но на това равнище, в случай че не нападнеш съперника със мощен начален удар, нямаш късмет. Ние бяхме длъжни да бъдем на границата риска на сервис и след това това се отплати. На моменти това, което ни затрудни е техният хибриден сервис, който беше съкратен в четворката на втора линия и изпълнен тактически доста добре. При сходно посрещане се отстрани офанзивата през центъра и пайпът, които за нас са доста мощно оръжие. Това е нещо, което американците направиха в действителност феноменално ", съобщи още Желязков.

Той разяснява и спомагателните проблеми, зародили по време на мача - със Светослав Гоцев и Георги Сеганов. Играещият мощно Гоцев получи удар и трябваше да бъде заменен, с цел да не се стигне до затруднения. Сеганов получи контузия на коляното.

„ Имахме някои проблеми със Слави Гоцев и Георги Сеганов. Те напуснаха терена по здравословни аргументи, които се надявам да не са съществени. От това, което говорихме с доктора директно след мача, не е нещо съществено, само че дано първо забележим по какъв начин са двамата. Щабът прави всичко допустимо да бъдат вдигнати на крайници за неделя и да дадат най-хубавото от себе си. Но сигурно ще е тежко. Играем тежък мач в трети пореден ден. Бразилия също има здравословни проблеми, само че има и доста висока класа “, приключи Желязков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР