Световният номер едно Новак Джокович се надява да изиграе няколко

...
Световният номер едно Новак Джокович се надява да изиграе няколко
Коментари Харесай

Джокович работи здраво преди защитата на титлата на Ролан Гарос

Световният номер едно Новак Джокович се надява да изиграе няколко мача на тазседмичния шампионат в Женева преди отбраната на купата си на " Ролан Гарос ", откакто се възвърне от нелепа травма, която получи този месец.

Джокович не е на нормалното си равнище този сезон и към момента не е спечелил шампионат през 2024 година
 Германец осуети мач сред Джокович и Мъри в Женева
Германец осуети мач сред Джокович и Мъри в Женева

След победа нан шотландеца

Подготовката на 24-кратния първенец от Големия шлем за Откритото състезание на Франция надалеч не беше идеална, започвайки със загуба от Каспер Рууд на полуфиналите в Монте Карло.

След това той избра да пропусне Мастърса в Мадрид, преди да загуби в третия кръг на шампионата в Рим, два дни откакто беше ударен по главата от бутилка с вода на почитател, до момента в който раздаваше подписи.

" Главата ми е добре. Всичко е наред. Тренирах повече от седмица и се усещам добре. Посветих много време с моя нов фитнес треньор, с цел да изградя издръжливостта, да изградя физическа мощ и качества, от които се нуждая, с цел да устоявам пет сета в шампионата от Големия шлем " Ролан Гарос " на физически най-взискателната настилка, каквито са алените кортове.

Така че, уповавам се, ще имам повече от един мач тук в Женева, това е задачата, а по-късно дано забележим какво ще се случи в Париж ", сподели Джокович.

В първия си мач в Женева в сряда Джокович ще се изправи против германеца Яник Ханфман, който победи трикратния първенец от Големия шлем Анди Мъри по-рано в шампионата.

" Причината, заради която избрах да дойда и да играя в Женева, е, че усещам, че в този миг няма по-добра процедура за мен от самите мачове.

Чувствам, че нуждая се от повече мачове, даже в случай че това е един, два мача, три, четири, уповавам се. Това е добре за мен, тъй като това е методът да се опитам да намеря онази форма, от която се нуждая за Ролан Гарос ", сподели още Джокович.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР