Селекционерът на националния отбор по футбол на Аржентина Лионел Скалони

...
Селекционерът на националния отбор по футбол на Аржентина Лионел Скалони
Коментари Харесай

Скалони обеща, че екипът на Меси ще се пази за следващия Мондиал

Селекционерът на националния тим по футбол на Аржентина Лионел Скалони даде обещание да „ резервира място “ за Лионел Меси в състава за Световното състезание през 2026 година, написа организация ДПА.

Аржентина завоюва трета международна купа в историята си след тези през 1978-а и 1986-а след триумф над Франция във финала с 4:2 след осъществяване на дузпи.

„ Този мач беше цялостна полуда “, съобщи Скалони, който бе приветстван на конференцията след дуела. „ Като треньор знам, че направихме добър мач. Можехме да спечелим и в 90-те минути. Това обаче не се случи, нямахме задоволително шанс. Представихме се чудесно в мача. Изпитвам най-прекрасното възприятие сега. Не съм си представял да печеля Световното състезание, само че в този момент сме първенци и най-важното е, че го постигнахме “, продължи старши треньорът на Аржентина.

35-годишният Лионел Меси разяснява по-рано, че шампионатът в Катар ще бъде последният му Мондиал, само че Скалони остави вяра за присъединяване на суперзвездата на отбора и на  шампионата през 2026 година.

„ Първо, би трябвало да запазим място на Лео за Мондиал 2026. Ще продължим да пазим екипа с номер 10 подготвен за идващото състезание Ако желае да продължи да играе, той ще бъде с нас. Мисля, че той има право да реши дали да продължи да играе за Аржентина или не. Спечелил си е правото да прави каквото реши с кариерата си. Страхотно наслаждение е да съм негов треньор, както и на останалите момчета също. Това, което предава на съотборниците си е нещо несравнимо, нещо, което не съм виждал преди. Играч, човек, който дава толкоз доста за съотборниците си “, сподели още Лионел Скалони.

„ Когато победихме Бразилия на финала на Копа Америка, беседват с Лео Меси и споделих, че имаме огромна задача пред нас, а хората в родината ни стартират да имат вяра в възможностите ни за Мондиала, да се надяват “, разкри Скалони.

„ Той отвърна, че би трябвало да продължим и нищо друго няма значение. Това ми даде страховит прочувствен подтик. Осъзнах, че сме на границата да реализираме нещо огромно “, добави селекционерът.

„ Чак в този момент съзнавам, че Марадона не е към този момент измежду нас и това ме прави още по-горд от това, което постигнахме. Ако той беше тук, щеше да бъде първият почитател, който слиза на терена, с цел да чества с нас. Надявам се, че се е насладим на постигнатото “, съобщи още Скалони за умрелия преди две години Диего Марадона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР