Селекционерът на националния отбор на Швейцария Мурат Якин не скри

...
Селекционерът на националния отбор на Швейцария Мурат Якин не скри
Коментари Харесай

Мурат Якин праща шоколади в Северна Ирландия


Селекционерът на националния тим на Швейцария Мурат Якин не скри голямата си наслада от класирането на финалите на Световното състезание в Катар през идната година. Избраниците на Якин разгромиха България с 4:0 в Люцерн нощес и с 18 точки приключиха на върха в група С, като изпревариха с 2 точки европейския отличник Италия, който в последния кръг стигна единствено до 0:0 при гостуването си на Северна Ирландия и отстъпи от първата позиция, поради което ще би трябвало да играе два кръга баражи за квота за Мондиал 2022.

" Това е страховит миг. Искам да го споделя с моя приказен тим и да му се насладим. Не можете да си визиите какво се случва с съблекалнята сега ", разяснява незабавно след дуела Якин, като добави, че ще прати на мениджъра на островитяните Иън Бараклъф швейцарски шоколади като подарък. " Когато те ни гостуваха в Женева, той си купи шоколад. Сега аз ще пратя в Северна Ирландия доста от най-хубавия швейцарски шоколад ", сподели Якин.

" Искам да благодаря на северноирландците. Ние също имахме доста проблеми при гостуването там, тъй че чаках, че и на Италия няма да им бъде елементарно. Не съм следил по какъв начин се развива мача в Белфаст, тъй като бях напълно съсредоточен върху нашия дуел. В края видях, че момчетата на пейката зад мен започнаха да се радват, тъй като срещата там беше приключила, само че аз не желаех да обръщам внимание на това до последния съдийски сигнал при нас ", сподели още той.
Класирането за финалите на международния шампионат значи автоматизирано продължение на договора на експерта с още две години до Евро 2024 в Германия. Той призна, че шансът също е изиграл роля за триумфа, откакто швейцарците приключиха два пъти наедно против Италия, само че и в двата мача Скуадрата пропусна по една дузпа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР