Селекционерът на националния отбор на Азербайджан Ариф Асадов даде пресконференция

...
Селекционерът на националния отбор на Азербайджан Ариф Асадов даде пресконференция
Коментари Харесай

Селекционерът на Азербайджан: Получи се интересен мач срещу България

Селекционерът на националния тим на Азербайджан Ариф Асадов даде конференция след равенството 1:1 против България в мача сред двата отбора от приятелския шампионат FIFA Series.

Временният ментор на кавказката страна дефинира дуела на стадион " Тофик Бахрамов " като забавен и в това време призна, че откриващия гол на Филип Кръстев е сломил ненапълно домакините, след което те са посочили своята остаряла уязвимост да не съумяват да се възползват от обстановките си за гол.

" Това беше забавен мач. И двата тима играха добре. Мислехме за успеха от самото начало. Но ни вкараха в действителност неочакван гол и това ни пречупи. След това направихме промени. Отборът извърши към 70-80 % от това, което желаех. Неумението да вкарваме головите си моменти се прояви и през днешния ден. Не желая да приказвам за съдийството. В някои случаи реферът свиреше срещу нас, само че това още повече укрепва тима ", съобщи Асадов.

Треньорът на азерите разяснява още и дали е останал удовлетворен от работата, свършена по време на актуалната пауза за националните тимове, както и дали неговите футболисти са изпълнили тактическите инструкции против България.

``Една от дилемите в тренировките по време на този лагер беше да държим съперника под непрекъснато напрежение, под преса. Но няма по какъв начин да правиш преса, когато идваш неопитен от клуба си. Ние нямаме време да приготвяме физически играчите. Работим върху това да се научим да държим противника напрегнат. Някои наши контраатаки се получиха доста добре. Но нападателите ни не са в добра форма. Муса Гурбанлъ вкара гол през днешния ден и се надявам, че това ще се трансформира в спомагателен тласък. Шейдаев също се остаряла, Дадашов беше деен ", показа 53-годишният експерт.

" Основните 11 през днешния ден ми харесаха повече от позиция на тактиката. Те влязоха доста деликатно в мача и се стараха най-важното да го вършат, а точно да не нарушават дисциплината. И точно заради това сполучихме да държим България напрегнат. Но е доста значимо за това по какъв начин ще си в националния тим от степента ти на подготовка в клуба. Както споделих, след 0:1 се разстрои играта. Но дали вървеше или не, видях предпочитание и до последната минута искахме да вкараме. Пуснахме Джейхун Нуриев и той се включи доста добре ", приключи Ариф Асадов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР