Селекционерът на младежкия национален отбор до 21 години – Александър

...
Селекционерът на младежкия национален отбор до 21 години – Александър
Коментари Харесай

Селекционерът на младежите: Ужасяващ е броят на чужденците в efbet Лига

Селекционерът на младежкия народен тим до 21 години – Александър Димитров, бе посетител в предаването „ Домът на футбола “ по DIEMA SPORT. Димитров приказва за мачовете на младежите, като подчертава върху няколко съдийски неточности против Молдова и Нидерландия. Селекционерът даде мнението си и за рекордния брой чужденци у нас, като съобщи, че статистиката е „ ужасяваща “.

„ Доволен съм от двата мача с Нидерландия и Уелс. Особено отборът на Нидерландия е доста безценен. Струва над 100 милиона. Средната цена на състезател им е 15-20 милиона евро. Националите до 17 години обаче реализираха нещо извънредно, на което желая да обърна внимание. Използвам опцията да поздравя Данчо Петков, екипа му и всички състезатели. Това е показателно, че в България имаме гении и би трябвало да ги развиваме. Хората споделят, че сме надиграли Нидерландия. Ще извадя обстановките, в които съдиите повлияха на крайния резултат. Само в два мача няма очевидни съдийски неточности. Аз ненавиждам да приказвам за съдиите, само че когато има неточности, влияещи на крайния резултат, няма по какъв начин да замълчим. Чисти голове на Мартин Минчев и Филип Кръстев анулираха в два мача. Аз ще дава фрагментите на Изпълкома, с цел да няма подозрения в думите ми “, стартира селекционерът.

„ В актуалния спорт логиката на психиката има обширна роля. Работихме доста в този аспект. С всеки микроцикъл играчите ни израстват. Националните тимове играят за резултат, постоянно съм го твърдял. Статистиката за чужденци в efbet Лига е ужасяваща. 164 индивида, ужасяващо е. Не знам кой споделя, че нямаме качество. Без да желая да се греша, ще дам следния образец: централният бранител на Ботев Пловдив – Атанас Чернев, мина през Зиркзее. Изглеждаше, че той е футболистът за 20 милиона евро. Нима не може да играе в efbet Лига? Моето мнение е, че притежателите не би трябвало да получават пари от данъкоплатците. Разбира се, не би трябвало да им споделяме и по какъв начин да си харчат парите. 40% са чужденците, 60% са българите. Обаче от тези 60% половината са опитни българи. Ние с какво да работим? “, попита риторично той.

„ Какво значи, че нямаме български треньори. Данчо Петков класира националите до 17 на европейско състезание. Ангел Стойков, моя благосклонност, Михаил Мадански...Нима са приключили в Харвард. При цялото ми почитание на Лудогорец и Ботев Пловдив имаше четирима българи и двама чужденци за треньори. Йоан, Борислав Станков, Силвестър Джаспър...търсим такива играчи из Европа. Намираме играчи, само че срещаме проблеми с документите. Лукас Петков е извънредно добър футболист. Омер Агвардиш също е играч, с който щяхме да вдигнем равнището. Работим с медийния отдел и интернационалния “.

„ Ясен Петров има цялостен картбланш да взима каквото желае. 33 години ми е най-голямата болежка това, че не сме се класирали “, приключи Димитров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР