Селекционерът на женския национален отбор на България по волейбол -

...
Селекционерът на женския национален отбор на България по волейбол -
Коментари Харесай

Иван Сеферинов: Представихме се достойно на Европейското

Селекционерът на женския народен тим на България по волейбол - Иван Сеферинов, бе посетител в " Спортна тресчица " по Българска национална телевизия. Специалистът даде добра оценка за представянето на отбора на Европейското първентво. " Лъвиците " ни приключиха на второ място в групата, а след това отпаднаха в плейофа след загуба от Германия с 2:3.

" Ако би трябвало да давам лична оценка, то оценката е добра . Не мога да кажа, че е доста добра. Ако бяхме били Русия или бяхме отстранили Германия, щях да дам доста добра оценка. Нямаше слаби тимове, изключително в нашата група. Всички бяхме равностойни, тъй че се получиха изненади. Според мен нашият тим се показа почтено . За огромно мое страдание не успяхме да победим Германия, а това беше доста значимо за нас. Това е женският волейбол. Мач с мач не си наподобява, гейм с гейм не си наподобява. Играем на приливи и отливи. Всичко зависи по какъв начин ще стартира тимът и какви неточности ще допусне ", сподели Сеферинов.

Той разяснява мача с Русия, изгубен от нашите с 2:3. Волейболистките ни изпуснаха успеха, която щеше да ни класира непосредствено за четвъртфиналите.

" Става все по-трудно и по-трудно на един тим да играе непрекъснато. Руският тим не е изобщо за подценяване. Започнахме ужасно срещата. Спечелихме първия гейм, загубхме втория. В четвъртия поведохме и се получи едно пропукване в нашия тим. Допуснахме три или четири поредни точки, които бяха свързани с посрещането и отиграването ", показа наставникът.

Иван Сеферинов е удовлетворен от играта на разпределителките ни.

" Разпределителките почти си свършиха добре работата. Има един огромен проблем в нашия тим. Това е отиграването на началния удар. Тези тимове, с които играхме, ни водят с 10% в офанзива ", сподели той.

" Оправдание не диря от никой, защото ние бяхме приели това състояние. Играехме с готовност и нито едно от състезателки не се провали. Всички дадоха най-хубавото, което можеха. В бъдеще би трябвало да се намерения на един равносилен екип ", добави Сеферинов.

Треньорът на България е удовлетворен от състазателките, които пристигнаха в тима след Световното състезание до 23 години, на което страната ни взе бронзовите медали.

" Те се върнаха от Световното състезание за девойки до 23 години. Бяха много изтощени, само че дадоха това, което желаех от тях. Те способстваха за положителната игра на нашия тим ", съобщи Сеферинов.

" Малко ни трябваше да влезем във финалната четворка и да бъдем на мястото на турския тим. Най-голямата наслада беше, че най-сетне успяхме да победим един от грандовете на европейския волейбол - Турция. "

Сеферинов разяснява още веднъж рецензиите на Елица Василева, която сподели, че на тима са му липсвали инструкции по време на мачовете.

" По време на мач е доста мъчно да се дават инструкции - дали по време на отмора, или по време на самата среща. Защото поради самия звук, въобще не се чува. На почивките ми споделят, че нищо не се чува. Но Елица е права. Може би от ефира на Националната телевизия бих поискал на състезателките здраве най-много и триумф в клубните тимове. Елица не би трябвало да се сърди на мен, че не съм споделил сбогом персонално на нея ", съобщи наставникът.

За неналичието на доктор, който да бъде с националния тим, Иван Сеферинов сподели:

" Лично аз съм разговарял с Федерацията. Трима лекари отхвърлиха да участват, тъй като си имат процедура и поради това не могат да са на Европейкото състезание. Много е мъчно един доктор да зареже специалността си и да бъде от 3 до 5 месеца на лагер с националния тим. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР