Селекционерът на Франция Дидие Дешан пожела да не отдава по-голямо

...
Селекционерът на Франция Дидие Дешан пожела да не отдава по-голямо
Коментари Харесай

Дидие Дешан: Знаем, че трябва да спечелим задължително срещу България

Селекционерът на Франция Дидие Дешан пожела да не отдава по-голямо значение на дуела с България, с цел да не вкарва в допълнение напрежение в състава си. Опитният треньор счита, че Франция има всички сили да завоюва и да се класира непосредствено за международното състезание, а не да минава през възможен плейоф.

" Мачът е значим за нас. Знаем, че би трябвало да го спечелим наложително, само че нищо повече. Гостуването на България не се разграничава по нищо от останалите ни мачове до този миг. За нас е хубаво, че в момчетата има убеденост и показват самочувствие. По-лошо би било, в случай че се усеща боязън измежду футболистите, че не могат да се класират ", сподели френският селекционер.

Според Дешан България е рисков противник, който демонстрира доста постоянна игра като хазаин и постоянно има гореща поддръжка от трибуните. Той беше питан за 18-годишния Килиан Мбапе, който е една от новите звезди в състава.

" Килиан Мбапе е доста добър футболист. Макар да е единствено на 18 години, той доста добре схваща какво се желае от него и какво се чака на терена. Той счита, че напрегнат се оправя по-добре, това важи за всеки футболист. Тогава адреналинът е по-висок и можеш да дадеш всичко от себе си. За мен натискът е хубаво нещо и когато си в топ тим, от теб се чака повече. "

 Дидие Дешан: Знаем, че би трябвало да спечелим наложително против България
© LAP.bg

Треньорът на Франция посочи, че е имал малко повече време да приготви отбора и да обърне по-голямо внимание на тактическата сграда на състава. Дешан отхвърли да разкрие с каква скица ще излезе на " Васил Левски ".

" Преди такива мачове не мисля за себе си, а мисля за моите футболисти. За един треньор е по-важно да приготви добре играчите си. Не взимам драговолно какво се написа за мен в медиите, нито пък одобрявам неуспехите на Франция като мой персонален крах ", разяснява Дешан, който напоследък е поставян под огромен напън.

От треньора, който подвигна международната и европейската купа като капитан през 1998 и 2000 година, се чака да повтори триумфите и в новото си амплоа.



Капитанът на френския състав Юго Лорис приказва за наложителния темперамент на срещата в София, в която " петлите " нямат право на неточност.

" Излизаме против един добър тим на България, само че сме задължени да спечелим, с цел да се класираме за международното състезание. Нямаме право на неточност в този дуел. Определено за нас обстановката е същата, както през 2013 и 2009 година, когато играхме бараж. За благополучие възприятието не е същото, само че още веднъж би трябвало наложително да се завоюва, с цел да си подсигуряваме първата позиция ", сподели вратарят.

Той счита, че в дуела с Люксембург, в който Франция приключи наедно 0:0 вкъщи, френският състав е бил " позаспал ", само че това би трябвало да се промени, тъй като България е по-силен противник. Френският капитан разкри, че отборът ще играе с по-голяма експанзия в София, както сподели ден по-рано и Мбапе.

" Ние не се връщаме толкоз обратно към мача с Люксембург. Задачата ни е да играем добре тук в София и да спечелим ", добави вратарят.

Той разяснява и стадиона " Васил Левски ". " Случва се от време на време да играем на такива игрища с писта, само че това е от голяма важност единствено на психически равнище. По-важно е, че България играе доста сполучливо тук ", сподели още Лорис и добави, че никой във Франция към този момент не приказва за загубата от 17 ноември 1993 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР