Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес заяви, че отборът му изпитва

...
Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес заяви, че отборът му изпитва
Коментари Харесай

Роберто Мартинес: Изпитваме огромно уважение към Канада

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес съобщи, че тимът му изпитва „ голямо почитание “ към Канада, който ще играе за първи път на Световно състезание от 36 години насам, когато двата отбора се срещнат в Катар. Съставът на Мартинес приключи трети в Русия преди четири години и ще бъде любимец в дуела с Канада, който е за първи път на Мондиал от 1986-а година насам.

Белгийците бяха изправени пред сходна опозиция през 2018, когато надделяха дебютанта на шампионат на планетата Панама с 3:0 в откриващия си мач с три попадения след почивката.

„ Изпитваме голямо почитание към това, което е постигнал тимът на Канада, тъй като когато приключиш преди всичко в квалификационната си група пред отбори като Съединени американски щати и Мексико, това е нещо значимо, не е случайност. Те наподобяват като тим, а не просто група от играчи, които пазят националната фланелка. Това е доста рискова обстановка, когато играеш против отбор, който няма какво да губи. Видяхме това против Панама в границите на 50 минути, и би трябвало да конкурираме това с възторг “, сподели испанският експерт на днешната си конференция.

„ Червените дяволи “, които са втори в международната класация зад Бразилия, изиграха контрола против Египет предходната седмица в Кувейт, в която отстъпиха с 1:2.

„ Контролата беше значима за нас, мачът бе съвсем като сериозна подготвителна сесия. Мисля, че беше доста добра насочна точка. Понякога е хубаво да усещаме, че към момента не сме там, където желаеме да бъдем. Това ни подейства отрезвяващо. Вероятно тази загуба ще форсира процеса “, добави Мартинес.

Топ реализаторът на Белгия Ромелу Лукаку ще пропусне първите два мача от груповата фаза, продължавайки възобновяване си от травма на подколянното сухожилие. Капитанът Еден Азар също е надалеч от най-хубавата си форма. Освен Канада, Белгия ще играе още с тимовете на Хърватия и Мароко в група „ F “ на конкуренцията.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР