Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони увери по време на своята

...
Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони увери по време на своята
Коментари Харесай

Лионел Скалони: Няма да изневерим на системата си

Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони увери по време на своята конференция, че " гаучосите " няма да изравнят на стила си в полуфиналния дуел против Хърватия, който може да изпрати Лео Меси и компания на огромния край на Мондиала в Катар.

Аржентинците излизат против вицесветовните първенци от преди четири години на следващия ден вечер (13 декември) от 21.00 часа, а конфликта ще може да наблюдавате в ефира на Българска национална телевизия 1, Българска национална телевизия 3 и онлайн на bntsport.bg

Скалони показа, че неговите футболисти ще дадат всичко от себе си против хърватите, само че добави, че във футболна не постоянно по-добрият тим стига до успеха.

" Те затрудниха доста национални тимове. Няма да загатвам основните им играчи или техните мощни и слаби страни, само че ние анализирахме къде можем да ги нараним. Понякога се получава, от време на време не. Опитваме се всеки мач да даваме всичко от себе си на терена. Понякога шансът може и да ти помогне. И в случай че имаме едно положително показване, по-лесно ще стигнем до нашата цел. Но това е футбол, това е спорт като цяло и от време на време най-хубавият може и да не завоюва ", стартира Скалони.

Аржентинският ментор приказва и за водача на " ватрените " Лука Модрич, разкривайки, че той е същински модел за подражателство на доста футболисти.

" Той е модел за подражателство за доста от нас. Не единствено за метода, по който играе, за гения му, само че и за държанието си отвън терена. Всичко, което мога да кажа е, че би трябвало да му се радваме. Ако обичате футбола, би трябвало да се радвате на футболисти като него ", съобщи селекционерът на " гаучосите ".

Най-младият треньор на Мондиала разкри, че Аржентина няма да изневери на стила си и в утрешния полуфинал, само че съгласно развиването на мача може да се наложат промени.

" Имаме лична система, наш жанр. Разбира се, в избрани обстановки би трябвало да вземем поради по какъв начин играят противниците. Няма да променим стила си, няма да изневерим на системата, която използваме. Разбира се, по време на мача е изцяло допустимо да вземем непредвидени и изненадващи решения, според от провокациите, които ще получим ", показа Скалони.

Накрая селекционерът на Аржентина отговори и на рецензиите към неговите футболисти за тяхното държание след успеха против Нидерландия и упреците към тях, че не са се държали спортсменски.

" Предишният мач се игра по метода, по който трябваше да играем... това е футболът. Понякога могат да се случат неща като разногласия, само че това е всичко. Ето за какво има арбитър. Трябва да сложим завършек на тази концепция, че Аржентина се държи по този начин. Загубихме от Саудитска Арабия и не казахме нищо. Когато спечелихме Копа Америка на финала против Бразилия, всеки може да ревизира по какъв начин в тунела седяха след мача и си приказваха дружно Лео Меси, Леандро Паредес, Неймар и други играчи от Бразилия. И нямаше никакъв проблем. Така че не съм сигурен в концепцията за неспортсменско държание на нашия тим ", съобщи Лионел Скалони.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР