Сексуалният живот е съществена част от всяка връзка и ако

...
Сексуалният живот е съществена част от всяка връзка и ако
Коментари Харесай

Това са заблудите, които провалят секса и интимния живот

Сексуалният живот е основна част от всяка връзка и в случай че той куца, няма по какъв начин да се радваме на щастливи и безоблачни връзки.
Както в доста други аспекти от живота, и в секса от време на време подхождаме с огромни упования, а когато не се оправдаят, оставаме разочаровани. По същия метод работи и рутината на годините. Ето кои са заблудите, които не трябва да разрешаваме да ни заловен в клопката си и да провалят всичко. Секс специалистът Емили Нагоски развенчава едни от най-често срещаните легенди, на които мнозина имат вяра и точно по тази причина съумяват да провалят половия си живот. Наред с тях ни показва и своята позиция.

Да поддържаме искрата
Няма по какъв начин да желаеме в една десетгодишна връзка интимните връзки да бъдат като първоначално. Първо е мощното привличане, а след това идват битовизмите, децата и всичко останало, което ни пречи да се настроим на секс вълна. Според Нагоски имаме два разновидността - или да се примирим с този сюжет, или да се борим, с цел да поддържаме искрата жива. И да, това е допустимо при всяка възраст и дълготрайност на връзката. Най-важното е да променим възгледите си. Защото хубавият секс, който ни държи крепко скрепени с половинката, не всеки път ще е обвързван толкоз с това какъв брой демонстрираме желанието си един към различен, а какъв брой харесваме самия сексуален акт. Ако той ни доставя все същото наслаждение, няма проблем, че стигаме по-рядко до него и не всеки път имаме предпочитание да предизвикваме заниманията - това е изцяло в реда на нещата с течение на времето.

Спонтанност
Още един детайл на половия живот, който може би стартира да се губи, когато връзката става по-дълга и сериозна. Ако преди сме правили секс когато и да е на деня и на разнообразни места, в този момент по-често просто желаеме да си легнем вечер и да заспим. Това също е обикновено. Но постоянно стигаме до извода, че в случай че сътрудникът ни не ни желае тъкмо тук и в този момент, значи нещо с него, с нас или с връзката ни не е наред. Но, става известно, това " непринудено предпочитание ", както го назовават сексолозите, не е обвързвано със страхотния секс в дълготраен проект толкоз, колкото " отговарящото предпочитание " - да даваме постоянно, когато ни желаят. Няма нищо неприятно и в планувания секс - да вземем за пример във вторник и събота, тъй като упованието за него още веднъж съумява да възпламени искрата. И тук още веднъж всичко се свежда по-скоро до чистото, споделено наслаждение, а не толкоз до пристрастеността и искрата.

Колкото повече, толкоз повече
В някои аспекти от живота тази максима може и да е годна, само че при секса - не всеки път. Количеството не дефинира качеството, както и нашата задоволеност. А и това какъв брой постоянно е обикновено да вършим секс е въпрос с доста условен отговор, друг за всяка двойка. Също по този начин във всяка връзка има интервали на суша и това също е обикновено - значимото е да не съставлява проблем за нас и за колегата ни.

Диви занимания
Да, в случай че си падаме по тях, няма нищо неприятно. Но те надалеч не са наложителни за един пълностоен полов живот, изключително в дълготраен проект. Според Нагоски има един табиет, който демонстрира в най-голяма степен какъв брой сме привързани към колегата си, и това е гушкането след секс - толкоз просто, само че толкоз показателно.

Умения
Да, при започване на връзката несъмнено сме давали всичко от себе си, с цел да се представим оптимално добре в леглото и да изненадаме половинката си с някоя техника или ексцентрична поза. Но истината е, че за първокласен полов живот не се изискват професионални умения (освен в случай че не практикуваме BDSM например). Най-важното умеене, което ни би трябвало, е да слушаме и чуваме половинката си, която пък би трябвало да умее да споделя какво й харесва и какво - не. Така всички ще са удовлетворени и щастливи, написа Daily Mail.

Привлекателност
Съществува един мит, че по-привлекателните хора вършат по-хубав секс. Теория, която няма никакво научно удостоверение. Много по-важно от това да имаме тяло с съвършени ограничения е да се усещаме добре в кожата си и да бъдем уверени. Това мигновено ни прави по-привлекателни и сътрудникът ни няма по какъв начин да не го усети. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР