Секретният руски спътник „Космос-2555“, който беше изстрелян през април, за

...
Секретният руски спътник „Космос-2555“, който беше изстрелян през април, за
Коментари Харесай

Секретният руски спътник, който трябваше да наблюдава Украйна, не заработи

Секретният съветски сателит „ Космос-2555 “, който беше изстрелян през април, с цел да прави наблюдения над Украйна, не проработи. Той може скоро да изгори в атмосферата – орбитата му към този момент се е намалила, заяви създателят на портала Анатолий Зак, представен от Укринформ.

След няколко отлагания, на 29 април съветското военно министерство изстреля спътника с ракета-носител Ангара-1.2 от космодрума в Плесецк. Тогава от министерството обявиха, че е открита „ устойчива телеметрична връзка “ с галактическия уред и системите му „ действат обикновено “.

По думите на Зак, радар на Космическите сили на Съединени американски щати е наблюдавал " Космос-2555 " на орбита с размери 279 на 294 километра, с надолнище 96,5 градуса към екватора. На 14 май обаче орбитата на „ Космос-2555 “ се е намалила до 227,7 км на 247,9 км, което свидетелства, че спътникът по този начин и не е бил задействан.

Ако пред околните няколко денонощия орбитата не бъде поправена, апаратът ще изгори в атмосферата.

По данни на в. Mirror, евентуалната цел на спътника е била осъществяване на наблюдения над Украйна по време на съветската инвазия против страната.

Бившият американски астронавт Скот Кели отбелязва, че на самата ракета Ангара-1.2 е бил нарисуван признакът " Z ".

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР