Секретните отбранителни планове на НАТО в случай на руско нападение

...
Секретните отбранителни планове на НАТО в случай на руско нападение
Коментари Харесай

НАТО брани членовете си от Русия - подробности за плановете на Алианса за отбрана в случай на руско нападение

Секретните отбранителни проекти на НАТО при положение на съветско нахлуване са с размер 4400 страници. В тях детайлно е написано какво би трябвало да направи Алианса в отговор на съветската опасност. Както написа немското издание Bild - главнокомандващият на войските на НАТО в Европа при пораждане на опасност от изток ще има опцията да взема решения без предварителни съвещания. 
 
В тези проекти на Германия е отредена основна роля. Общо 300 000 военни би трябвало да се в непрекъсната нараснала бойна подготвеност, включително 35 000 от Бундесвера. Планира се да се разположат повече военни на източния фланг. Според документа, Германия дава отговор за защитата на Литва, Канада - за Латвия, Англия - за Естония, а Съединени американски щати - за Полша. 
 
Обсъжда се въпроса за за основаването на второ сухопътно командване на НАТО, само че въпросът към момента не е решен. Като негов център е предвидан град Висбаден. Там към този момент се намира голяма американска база. 
 
НАТО възнамерява да усили отбраната на подводните си връзки от съветски диверсии. Ще бъде основан нов бдителен център в базата на военно-морското командване в Норууд. 
 
Членовете на НАТО ще би трябвало да влагат в защита не по-малко от 2 % от своя Брутният вътрешен продукт. НАТО интензивно ще се заеме с увеличението на подразделенията въоръжени с тежки оръжия и способни да водят продължителни и яростни бойни дейности. Ще бъдат усилени и системите за Противовъздушна отбрана, ще се усилят запасите от далекобойна артилерия и ракети.  
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР