Секретни документи са открити в дома на бившия американски вицепрезидент

...
Секретни документи са открити в дома на бившия американски вицепрезидент
Коментари Харесай

Секретни документи са открити в дома на бившия вицепрезидент на САЩ Майк Пенс

Секретни документи са открити в дома на някогашния американски вицепрезидент Майк Пенс , оповестиха международните медии. Новината идва на фона на следствието, провокирано от откриването на класифицирани документи в дома на сегашния президент Джо Байдън.

Майк Пенс беше вицепрезидент на Доналд Тръмп, който беше държавен глава на Съединени американски щати от 2017 до 2021 година Документите, открити в дома му, са от края на мандата му като вицепрезидент, заяви юристът му Грег Джейкъб.

Класифицираните документи в дома на Пенс са били открити от юрист и към този момент са предадени на ФБР. Според Си Ен Ен отделът за вътрешна сигурност на правосъдното министерство и ФБР ревизират по какъв начин документите са попаднали в дома на Пенс.

През последните седмици няколко комплекта секретни документи бяха открити в частен офис и в дома на сегашния президент Джо Байдън . Те са от времето, когато Байдън беше вицепрезидент на Барак Обама.

Главният прокурор на Съединени американски щати, че ще бъде назначен специфичен прокурор, който ще проверява по какъв начин президентът е боравил с поверителните документи.

Адвокатите на Джо Байдън споделят, че той ще сътрудничи на следствието. В събота екипът на сегашния президент сподели, че по тяхно предложение домът на Байдън в от Министерството на правораздаването. При обиска са открити нови секретни документи.

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп е изправен пред следствие за хипотетична корист със стотици класифицирани документи, открити в резиденцията му във Флорида Мар-а-Лаго. Той и неговите юристи се съпротивляваха да предадат документите. ФБР направи обиск във вилата му предишния август.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР