Секретен документ на КГБ може да хвърли край на спекулациите

...
Секретен документ на КГБ може да хвърли край на спекулациите
Коментари Харесай

Край на конспирациите за смъртта на Хитлер: Разсекретиха писмо на съдебни лекари

Секретен документ на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) може да хвърли завършек на спекулациите към гибелта на Адолф Хитлер, оповестяват международни медии, представени от „ Блиц “.
В писмо, датирано от 2 май 1945 година и изпратено до националния комисар на вътрешните работи (вътрешен министър) на Съветския съюз Лаврентий Берия от Берлин, се показва повода за гибелта на Фюрера и неговата брачна половинка Ева Браун.
„ В телата на възрастните бяха открити големи количества цианкалий, а в региона на черепите имаше прострелни рани. Нашето умозаключение е, че тези хора са погълнали отровата и по-късно са поставили завършек на живота си с огнестрелно оръжие “, се показва в експертизата на правосъдни лекари от Съюз на съветските социалистически републики.

Документът евентуално може да постави завършек на тайните теории, че Хитлер и Браун не са се самоубили преди превзимането на немската столица от Червената войска. Според най-разпространената версия, отричаща гибелта на двамата в Берлин, те са живеели в Латинска Америка до дълбока напреднала възраст.
Политическата полиция на Съюз на съветските социалистически републики през 30-те и 40-те години е била под шапката на вътрешното министерство. По-късно тя се е преобразувала в Министерство, а по-късно на Комитет государственной сигурности (Комитет за държавна сигурност, кратко – КГБ).

Ето и формалната версия за последните дни от живота на Хитлер през 1945 година.
„ Безнадеждно губейки войната, Хитлер реалокира щаба си в Берлин. В бункера, построен под градината на канцлерството, прекарва последните си дни. Сред лакеите си нацисткият деспот изиграва последното деяние на своя живот. Той прекарва часове пред големи военни карти, премествайки цветни карфици, обозначаващи несъществуващи към този момент бойни елементи. Хитлер е в положение на цялостно нервно безсилие – макар че е единствено на 56 година, той наподобява прибързано застарял. Здравословното му положение след грижите на съмнителни лекари даже се утежнява още повече. С изключение на Гьобелс, Мартин Борман, секретарките му и още няколко души, подчинените му го напущат. Хитлер осъжда Гьоринг за опит да заграби водачеството му и Химлер, който търси способи за договаряния със съдружниците.

Алберт Шпеер, райхсминистърът по въоръжаването и военната продукция, отхвърля да извършва политиката му на обгоряла земя (унищожение на промишлената конструкция на идните на преодоляване от съперника земи). Най-сетне осъзнал, че е надвит, Хитлер взема решение да напусне света, жертвайки се във „ Вагнеров жанр “. Той споделя, че Германия, също като него, би трябвало да предприеме самоубийство, тъй като германците не са били почтени за гения му и са изгубили битката за своя живот. Остава да свърши още единствено две неща. В ранните часове на 29 април 1945 година той се оженва за метресата си Ева Браун и незабавно по-късно диктува персоналното си и политическото си наследство, в които се пробва да оправдае живота и активността си. На идващия ден се отдръпва в жилището си и се прострелва, а Ева поема отрова. В единодушие с нарежданията му телата им са залети с бензин и изгорени в градината на канцлерството. “

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР