Секретарят на Съвета по национална сигурност и отбрана на Украйна

...
Секретарят на Съвета по национална сигурност и отбрана на Украйна
Коментари Харесай

Украйна потвърди, че стои зад новата атака на Кримския мост

Секретарят на Съвета по национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов удостовери, че украинските спецслужби са и зад двата гърмежа на Кримския мост.

Това става, откакто Киев недвусмислено се свърза с първата, от октомври предходната година, по информационната артерия сред анексирания Крим и интернационално приетата територия на Русия.

За втората офанзива от предишния месец обаче, извела моста отчасти от строя за седмици или месеци, Украйна бе по-двусмислена.

 

„ Военните ни разрушават неуязвимостта на доста обекти, които в Русия бяха считани за 100% предпазени. Такъв е и Кримският мост, за който приказваха представители на нашата Служба за сигурност (СБУ – бел. ред.), които участваха и в първия, и във втория случай “, сподели Данилов пред украинска телевизия.

 

Смяна на осведомителния метод

 

Ръководителят на СБУ Васл Малюк по-рано удостовери, че Украйна е направила първата офанзива. Преди него заместник-министърът на защитата Ханна Маляр изброи нападението от октомври измежду сполучливите задачи на Киев за първите 500 дни пълномащабна война с Русия.

За разлика от предишни офанзиви, последната на 17 юли бе съпроводена от разкази на „ източници “ на украински и рускоезични медии в самите служби, потвърждаващи причастността им.

До наскоро това бе нетипично за украинския метод на безмълвие за офанзиви по обекти в територия, която Русия от години назовава своя (Крим) или за тези в интернационално приетите граници.

 

Тази седмица, след вълна офанзиви с дронове в Москва, президентският консултант Михайло Подоляк даде обещание на Русия още безпилотни апарати. Снощи Белгородска област (срещу Харковска, само че от съветската страна на границата) разгласи, че е свалила такива. Днес, съгласно губернатора на Калужка, Владислав Шапка, са свалени още шест, без опустошения и вреди. Руското министерство на защитата упреква „ киевския режим “.

 

dnevnik.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР