Секретарят на руския Съвет по сигурността Дмитрий Медведев предупреди, че

...
Секретарят на руския Съвет по сигурността Дмитрий Медведев предупреди, че
Коментари Харесай

Става опасно! Медведев заплаши с ядрен отговор, ако Украйна атакува руски ракетни площадки

Секретарят на съветския Съвет по сигурността Дмитрий Медведев предизвести, че всяко украинско нахлуване против ракетни площадки в Русия с оръжия, доставени от Съединени американски щати и техните съдружници, ще докара до риск от нуклеарен отговор от страна на Москва, предават Reuters и The Guardian, представени от " Фокус ".

Дмитрий Медведев, който е някогашен президент и министър председател, и формален водач на ръководещата партия " Единна Русия ", съобщи, че някои украински военни командири обмислят да ударят ракетни площадки на територията на Русия с доставени от Запада ракети с огромен обхват на деяние.

Той не посочва имената на командирите и не разкрива повече детайлности за хипотетичния проект на Киев, а Украйна не реагира неотложно на опасността му.

 

Коментарите на Медведев, оповестени в Telegram, гласят:

 

" Някои обособени тъпоглави войнолюбци в Бандеростан(презрително название на Украйна, намекващо за сътрудничилия с нацистите националистически водач Степан Бандера, бел. ред.) са стигнали до извода, че най-хубавият способ за битка с Русия е заличаването с предадените им от Запада ракети с огромен обхват на нашите пускови ситуации по цялата територия на Русия.

Какво значи това? Означава единствено едно - те рискуват да навлязат в действието на параграф 19 от основите на държавната политика на Русия в региона на нуклеарното въздържане. "

В параграф 19 от съветската нуклеарна теория за 2020 година се показват изискванията, при които съветският президент би обмислил потреблението на нуклеарно оръжие: най-общо като отговор на нахлуване с потребление на нуклеарни или други оръжия за всеобщо заличаване или на потреблението на стандартни оръжия против Русия, " когато самото битие на страната е сложено под опасност ".

В коментара си Медведев цитира съответно точка " г " от параграф 19, която гласи: " експанзия срещу Руската федерация с потребление на стандартно оръжие, когато под опасност се слага самото битие на страната ".

И тук не става въпрос за никакво право на самозащита, а за директно и явно съображение за потребление на нуклеарно оръжие от наша страна против такава страна. Това би трябвало да помнят всички наследници на Хитлер, Мусолини, Петен и впрочем в днешна Европа, които поддържат нацистите в Киев, приключва коментара си Дмитрий Медведев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР