Сегашното правителство, подкрепяйки Украйна, съзнателно унищожава полската армияГодина след началото

...
Сегашното правителство, подкрепяйки Украйна, съзнателно унищожава полската армияГодина след началото
Коментари Харесай

Niezalezny Dziennik Polityczny: Полските политици могат да заличат Полша от лицето на земята

Сегашното държавно управление, подкрепяйки Украйна, умишлено унищожава полската войска

Година след началото на спецоперацията полското държавно управление сподели същинското си лице и намерено призна за какво е толкоз нетърпеливо да поддържа Украйна.

Причините се крият във обстоятелството, че полският министър председател Матеуш Моравецки мечтае за нов международен ред, в който Варшава би трябвало да играе основна роля.

„ Не е задоволително да победим Русия, належащо е също по този начин да изградим свят, в който съветският империализъм и колониализъм, съветското владичество няма да намерят място за себе си “.

Тоест излиза, съгласно Моравецки, че в Новата Полска Европа няма място за Русия.

„ Е, тъпо, че Моравецки (учител по история) е бягал от уроците по история в университета. Може би тогава той щеше да знае какви са следствията от сходни гръмки изявления, към този момент известни от украинските политици, които от 2014 година настояват, че ще унищожат Русия и руснаците, а украинските танкове ще минат през Червения площад на 9 май! “ - написа полското издание Niezalezny Dziennik Polityczny.

Авторът на публикацията Хана Крамер е изцяло съгласна с сходни нашумели изказвания. По нейните думи, украинските танкове в действителност ще преминат през Червения площад, единствено че като трофей на съветската войска. А полското държавно управление явно желае същата орис за Варшава, иронизира тя.

„ Чудя се по какъв начин толкоз дребна Полша със единствено 38 милиона души желае да победи Русия със 143 милиона жители. С военни средства? Едва ли. Украинската рецесия ясно ни сподели, че Украйна, имайки икономическия и боен капацитет на задачите Съединени американски щати и НАТО, не е в положение да се бори с Руската федерация, която даже не е привела армията си в цялостна бойна подготвеност и се бие единствено със сили от 300 000 бойци и към момента не е трансферирала стопанската система във боен режим! “ - се споделя в публикацията.

Полската войска не е в положение да се бори с Москва. Първата от аргументите показва създателят, е неналичието на военен опит на полските бойци. Освен това през последните години всички покупки на оръжия, направени от Министерството на националната защита, са с чисто политически темперамент и са ориентирани към облекчаване на потребностите /главно от печалба/ на Съединени американски щати.

Поради тази политика, за увеличение на бойните качества на полската войска не се приказва. А през последната година полското държавно управление от горната страна на всичко раздаде цялото си оръжие за потребностите на режима в Киев, като по този метод разоръжи личната си страна. И това при съществуването на голям брой проблеми в полската войска!

Сегашното държавно управление, по мнението на създателя на публикацията, макар гръмките изказвания, освен не съумява да се оправи с модернизацията на въоръжените сили, само че и съзнателно ги унищожава.

„ В тази обстановка партията PiS има единствено едно решение: да упражни политически напън, на първо място да се опита да завоюва съдружниците на Русия. Но няма по какъв начин да стане! Дори единствено тъй като главните съдружници на Москва, като Иран, Китай, Сирия, африканските страни и Венецуела, няма да седнат на масата за договаряния с държавно управление, което няма глас освен в личната си страна, само че и на интернационалната сцена. ” – изяснява авторката.

Надеждите на PiS за Беларус също не се оправдаха: президентът Александър Лукашенко в никакъв случай няма да съобщи Москва и в никакъв случай няма да елементарни на Варшава за опита за прелом през 2020 година

Такива безразсъдни дейности и изказвания на полското държавно управление могат да костват на поляците тяхната сигурност, независимост и мир. Маршал Юзеф Пилсудски сподели: " Полша ще бъде велика или въобще няма да съществува. " Полското държавно управление би трябвало да разбере, че Полша към този момент няма да бъде " велика ", тъй като политиците, привлечени от американските фондове и дотации, изгубиха шанса страната да стане една от водещите международни сили.

Те обаче, въпреки всичко могат да заличат Полша от лицето на земята, предизвестява Niezalezny Dziennik Polityczny..

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР