Сегашното Народно събрание да одобри в най-кратки срокове Визия за

...
Сегашното Народно събрание да одобри в най-кратки срокове Визия за
Коментари Харесай

КНСБ настоява парламентът да одобри спешно визията за енергийна стратегия


Сегашното Народно заседание да утвърди в най-кратки периоди „ Визия за тактика за развиването на българската енергетика 2023-2053 “, която бе показана от Министерството на енергетиката на 17 януари. За това упорстват от Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) в свое мнение по тактиката, оповестено на уеб страницата си от синдикалната организация.

Становището е изпратено до служебния министър председател Гълъб Донев и ръководителя на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев. В него КНСБ дава 10 съответни оферти за възстановяване на визията за енергийна тактика.

На 17 януари министърът на енергетиката показа стратегическа визия за развиване на електроенергийния бранш в България. Министерският съвет утвърди документа и разпореди на министъра на енергетиката да я показа в Народното събрание.

От КНСБ изброяват съответни оферти, които да бъдат включени в тактиката и които, съгласно синдикалистите, пазят националния интерес.

Сред предложенията са страната да резервира мажоритарен дял в основна енергийна инфраструктура, с цел да подсигурява сигурността на доставките на сила на търпима цена за крайните консуматори.

Синдикалистите упорстват още да се обезпечи финансов запас за „ Мини Марица Изток “ и Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ за понижаване на нездравословните излъчвания и да се подсигурява опцията за работа при пазарни условия след 2025 година.

Развитието на АЕЦ „ Козлодуй “ с нови мощности следва да е при изискванията на опазване на най-малко 85% държавен дял, акцентират от Конфедерацията.

Предлага се още да се насърчи развиването на системи за произвеждане на сила за лични нужни, енергийната успеваемост и производството на водород за индустриални и транспортни цели.

КНСБ има съответни оферти, показани пред министъра на енергетиката, които имат за цел равномерен преход на въглищните райони при ценене на ползите на чиновниците и служащите е тях, допълват от организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР