Сегашният вариант на коронавирусната инфекция се предава много лесно, засяга

...
Сегашният вариант на коронавирусната инфекция се предава много лесно, засяга
Коментари Харесай

От понеделник маските стават задължителни за градския транспорт и болниците

Сегашният вид на коронавирусната зараза се предава доста елементарно, визира преди всичко хора в по-млада възраст
„ Много е евентуално носенето на маски да бъде въведено на национално равнище ”, сподели пред публицисти основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

„ Ситуацията с COVID-19 е доста динамична. Единият вид е да въведем маските още в този момент за тези 5-6 области, които са в жълтата зона. Според мен обаче до другата седмица още области да влязат в тази група. Затова е доста допустимо тези ограничения да станат и национални ”, акцентира той.

По думите му растежът на заболелите от COVID-19 се покачва, само че няма доста признати пациенти в лечебните заведения. Ако продължи вирусът да протича като относително леко заболяване, то и последствията няма да бъдат тежки, предвижда той.

Кунчев се ангажира, че в случай че Националният проект бъде признат, до края на седмицата ще оформи предложение и ще го изпрати на здравния министър, с цел да издаде той заповед.

„ Маските в градския превоз и публичните места са мощно целесъобразни за най-засегнатите области. Впоследствие евентуално тези ограничения ще станат наложителни ”, уточни той.

Ако през днешния ден се одобри пандемичният проект, ограниченията ще могат да се вкарат още в понеделник, уточни той.

Сегашният вид на коронавирусната зараза се предава доста елементарно, визира преди всичко хора в по-млада възраст. Не се планува въвеждане на носене на защитни маски за деца, добави Кунчев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР