Сегашната Конституция открадна държавата от гражданите. Новата Конституция трябва да

...
Сегашната Конституция открадна държавата от гражданите. Новата Конституция трябва да
Коментари Харесай

КОД иска нова Конституция да премахне ВНС и служебното правителство |

Сегашната Конституция открадна страната от жителите. Новата Конституция би трябвало да я върне на българите. От нея би трябвало да бъдат изхвърлени всички клопки за демокрацията, които комунисти и чиновници на Държавна сигурност (ДС) заложиха през 1990г.

Това се споделя в позиция на партия КОД с водач Петър Москов. От КОД упорстват новата Конституция: Да вкарва наложителна цялостна лустрация за всички висши номенклатурни фрагменти на Българска комунистическа партия, както и за техните наследници и свързани с тях лица. Да наложи ограничавания за присъединяване в публичния и стопанския живот в страната на лица, управлявали, взели участие и подпомагали активността на комунистическия режим и репресивните му органи;  Да отстрани институцията Велико национално заседание , като архаична и възпрепятстваща ефикасното управление; Да отстрани служебното държавно управление като функционалност на еднолично и безотговорно ръководство на страната в интервал на политическа рецесия и при провеждането на парламентарни избори;  Да извади прокуратурата от правосъдната власт и да сътвори ефикасни механизми за надзор на законосъобразността и успеваемостта на дейностите ѝ;  Да вкара условие за доближи на избрана степен на обучение като причина за практикуване на жителите на правото им на избор на държавни и локални органи и присъединяване в допитвания до народа.

В позицията на КОД се споделя още: 

Новата Конституция би трябвало да отстрани всички изкуствени несъгласия сред институциите, които са заложени, с цел да блокират работата им и да основават непрекъснати кавги и напрежение, зад които да процъфтяват беззаконието и задкулисието. овата Конституция би трябвало да отстрани всички свещени крави на престъпния преход и корупцията, които вместо народна власт сътвориха мафия. Новата Конституция би трябвало да отстрани всички механизми за подправяне на волята на гласоподавателите и да върне правата и достолепието на българските жители.

Новата Конституция би трябвало да върне силата на закона и справедливостта и да подсигурява, че чиновниците на закона няма да се трансформират в негови господари както е в този момент.

Новата Конституция би трябвало да е на жителите, да е гъвкава и съвременна, и да може елементарно да се трансформира и приспособява към волята и ползите на разрастващото се общество.
Единствената причина да се приема нова Конституция е да се отстранен всички заложени недостатъци в сегашната, които трансфораха страната в мафия. Не би трябвало да позволяваме 30 години по-късно с нова/стара Конституция мафията да ни открадне страната и за идващите 30 години. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР