Сега сме в подножието на новата Covid-вълна, никой не може

...
Сега сме в подножието на новата Covid-вълна, никой не може
Коментари Харесай

Делта протича по-тежко, вкарва в болница два пъти по-често |

Сега сме в подножието на новата Covid-вълна, никой не може да планува какъв брой ще е висока тя, само че до месец и половина ще сме в пика й. 

Това сподели проф. Ива Христова, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания, по БНР. „ Случаите се повишават, само че към момента България стои добре на европейската карта. В пъти повече е заболяемостта най-вече в южните страни – Испания, Франция, ненапълно Италия и Гърция, а ние сме с над 30 на 100 хиляди за две седмици. Имаме още път до влизане в оранжевата зона “, изясни Христова. И посочи, че до седмица-две ще имаме над 1000 случая на ден. 

Изследвания демонстрират, че Делта разновидността два пъти по-често протича по-тежко и хората се нуждаят от хоспитализация, добави Ива Христова. Според нея имунизациите резервират висока успеваемост против този вид, въпреки и по-ниска по отношение на Алфа разновидността. 

Ваксинирането понижава неведнъж опцията за разпространение на вируса, без да я изключва, означи още проф. Христова. Според нея страничните реакции от имунизацията при децата над 12 година са по-редки, в сравнение с при по-възрастните.

„ Със сигурност никой нищо не желае да затваря, само че в случай че скочат доста случаите, в случай че влезем в алена зона, ще има известни ограничавания, с цел да се спре повишаването на случаите “, разяснява експертът.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР