Сега Русия преминава през епоха, в която може да разчита

...
Сега Русия преминава през епоха, в която може да разчита
Коментари Харесай

Лавров: Русия може да разчита само на себе си

Сега Русия минава през ера, в която може да разчита единствено на себе си. Не можете да се поддадете на отрицателни страсти, откажете се. Ще отговорим остро, само че не в наша щета. Това сподели министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров пред просветителния маратон на съветското сдружение " Знание ", предава " Комсомолска истина ", съобщи.

" Западът се разгласи за победител в Студената война и се пробва да откри своето владичество в света. Стъпка по стъпка, увеличавайки противозаконния напън върху нас и други страни, подготвяйки осмия пакет от наказания против нас, Западът подкопава всички основи на международния ред, който се основаваше на правилата на глобализацията, насърчавана от самия него. Отворени пазари, независимост на предприемачеството, лоялна конкуренция, презумпцията за непорочност - всичко това внезапно беше зачеркнато. Те нахално употребяват Украйна като " анти-Русия ", като инструмент за намаляване на страната ни, основаване на плацдарм на украинска територия за бъдещи дейности против Русия ", съобщи Лавров.

" Когато нашите западни сътрудници преживеят интервала на мракобесие и изискат да се върнат към естественото, човешко, равноправно другарство, ние евентуално би трябвало да сме подготвени да ги приемем в общността на естествените страни. Но, несъмнено, при условия, които устройват всички. На страната на Русия е Уставът на Организация на обединените нации и 80% от популацията на света живее в тези страни, които не поддържаха западните наказания против Руската федерация. Не планувам никакви трагични произшествия. В света доминират трендовете в интерес на връщане към равноправно, взаимноизгодно съдействие на суверенни страни ", добави той.

Относно отзоваването на съветски дипломати от редица страни, Лавров изясни, че към 200 дипломати са се завърнали от вражески страни, като 90% от тях към този момент са наети или в централния офис на съветското външно министерство, или са изпратени в чужбина в страни от Африка, Азия, Латинска Америка.

" Разбира се, имаме намерение доста да разтеглим нашето дипломатическо наличие в пространството на Оперативно-наблюдателно дело. Докато изгонват нашите чиновници, западните сътрудници в действителност желаят да запазят екипите си в Москва, с цел да не изгубят опцията за връзка. Трудно е да се разбере логиката на дейностите им ", счита Лавров.

Руският външен министър изрично съобщи, че Русия е подготвена да възобнови директния разговор с управлението на Приднестровието, даже приканва това да се случи. " Но, съдейки по обществените изказвания на президента на Молдова, Санду и нейния екип, те не желаят директен разговор под диктовката на Съединени американски щати и Европейски Съюз, явно разчитайки на недипломатическо решение. Следим деликатно обстановката ", акцентира той, представен от " Труд ".

По въпроса дали би трябвало украинските области да бъдат признати в Руската федерация, Лавров изрично съобщи, че не би предложил това тъкмо в този момент: " Съдбата на тези територии, които освободим от неонацисткия режим, несъмнено, ще се реши от хората, които живеят там. Задачата на специфичната военна интервенция е демилитаризация на Украйна - в смисъл, че от територията на тази страна не се проектират закани за сигурността на Руската федерация. "

" Онзи ден в Европа се събраха хора, които показаха безумни планове за делене на Русия на 30 разнообразни елементи. Тези проекти се въртяха из американските политологични структури, а в този момент са изнесени пред обществото. Разбира се, ние в никакъв случай няма да допуснем това. И тези персони припомнят на " жилетките пике ", познати от класиците на Илф и Петров. Или мога да дам образец с съветската сентенция за Емеля. Тя им отива доста добре ", в умозаключение сподели Лавров.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР