Сега повече отвсякога всички сме нащрек за личното си здраве,

...
Сега повече отвсякога всички сме нащрек за личното си здраве,
Коментари Харесай

Защо е важен витамин B12?

Сега повече отвсякога всички сме нащрек за персоналното си здраве, като се стремим да получаваме вярното количество витамини, минерали и хранителни субстанции, с цел да сме във допустимо най-хубава кондиция. Затова дано обърнем внимание на този характерен витамин, от който телата ни се нуждаят за неврологично здраве, формиране на кръвни кафези и произвеждане на сила.

Необходимата добавка

Известен също като кобаламин, нашето тяло не може да създава витамин B12 по натурален метод, тъй че усвояването му посредством храни или добавки е единственият вид да си го набавим. Това водоразтворимо хранително вещество се съдържа най-вече в животинските артикули, като птици, месо, риба и в млечните артикули, тъй че тези, които са на напълно растителна диета (веган), са изложени на риск от недостиг и нормално се предлага да одобряват добавки с витамин B12 .

Някои хора, в това число по-възрастните, могат да имат проблеми с усвояването на витамин B12 от храните и може също да са изложени на по-сериозен риск от недостига му. Ниските равнища на кобаламин могат да доведат до анемия, отмалялост, мускулна уязвимост, чревни проблеми, увреждане на нервите и когнитивни проблеми като комплициране и неприятна памет.

Най-добър другар на мозъка

Витамин B12 е тясно обвързван със здравето на мозъка. Проучване от 2020г. открива връзката сред недостига на витамина и когнитивното увреждане и регистрира усъвършенстване на признаците след тримесечен банкет на добавки с витамин B12.

Витаминът може да е от изгода и при меланхолия. Проучванията демонстрират усъвършенстване от добавките с кобаламин дружно с антидепресанти при пациенти с ниски естествени равнища на B12 и меланхолия. Важният витамин постоянно се употребява и за повишение на енергийните равнища при спортисти, чиито кръвни равнища на микроелементите са по-ниски от естествените.

Видове добавки

Хранителните добавки, съдържащи витамин B12, могат да бъдат закупени  във тип на ароматизирани таблетки за смучене, желирани бонбони и хапчета . Витаминът  постоянно се включва в мултивитаминните формули и е част от витамин В комплекс добавките, които включват гамата от витамините от група B. Консултирайте се с доктор или фармацевт, с цел да изберете подобаващия тип за вас.

Не забравяйте да се храните постоянно, здравословно и разнообразно, да спите задоволително и да сте физически дейни!

 

Източник: Журнал

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР