Сега мислим, че тя е в резултат на ракетната атака

...
Сега мислим, че тя е в резултат на ракетната атака
Коментари Харесай

Повредата на кабелите в Червено море най-вероятно е причинена от котвата на потопен кораб

Сега мислим, че тя е вследствие на ракетната офанзива на хусите от 18 февруари против " Рубимар, заяви чиновник на Пентагона
Съединени американски щати считат, че котвата на транспортен съд, нападнат в Червено море от йеменските бунтовници хуси, е прерязала подводни кабели, употребявани за интернационална връзка и интернет, заяви през днешния ден чиновник на Пентагона, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Сега мислим, че повредата на подводните кабели е вследствие на ракетната офанзива на хусите от 18 февруари против (плавателния съд) " Рубимар ", който по-късно потъна ", сподели той.

Нападението " е предиздвикало екипажа да пусне котва и да напусне кораба. Първоначалната оценка демонстрира, че котвата най-вероятно, до момента в който се е влачила по дъното, е прерязала подводните кабели, които дават връзка и интернет на целия свят ", добави цитираният представител на министерството на защитата на Съединени американски щати.

" Рубимар ", търговски транспортен съд под флага на Белиз, ръководен от ливанска компания, потъна в събота дружно с товара си от над 21 хиляди тона амониев фосфат и сулфати.

Подкрепяните от Иран хуси започнаха да нападат кораби в Аденския залив и в Червено море в символ на взаимност с палестинците в Газа, обсадени по време на огромното израелско военно нахлуване след офанзивата от 7 октомври от палестинското ислямистко придвижване " Хамас " на израелска територия. Те оповестиха, че ще нападат израелски, американски и английски кораби, както и съдове, плаващи към израелски пристанища, като по този начин съществено пречат на морския трафик.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР