Сега е преломен момент и съдебната система да се очисти

...
Сега е преломен момент и съдебната система да се очисти
Коментари Харесай

Гешев вади компромати: Чатове с Бойко Борисов и висш съдия, заплашително писмо, флашка

Сега е повратен миг и правосъдната система да се очисти от политическо въздействие през политическата квота във Висш съдебен съвет, както и от всевъзможни нерегламентирани опити за нарушаване на конституционни правила и върховенството на закона. Това съобщи на брифинг основният прокурор Иван Гешев.

Пред медиите бяха показани извадки от чатове на Гешев, на които написа с члена на Висш съдебен съвет Йордан Стоев, с водача на ГЕРБ Бойко Борисов, както и анонимно писмо, изпратено до основния прокурор, с което му се споделя да се отдръпна от поста.

„ Сега е моментът българските магистрати да покажат, че са самостоятелни и няма да разрешат нарушаване на съществени европейски полезности, няма да разрешат олигарси и мафия да вършат това, което са правили досега “, уточни Гешев.

Той повтори, че ще довърши мандата си „ каквато и персонална или друга цена да има това “.

„ Искам децата ни да живеят в естествена страна, а не в превзета страна. От това могат да се срамят не магистратите. Могат да се срамят няколко индивида от правосъдната власт, Висш съдебен съвет, политическата класа “, сподели основният прокурор.

И добави, че е дал пояснение за житейска корупция и търговия с въздействие, а през днешния ден и по сигнал от Борислав Сарафов. По думите му към този момент два пъти се бил явявал пред прокурор.

Гешев сподели, че ще изиска да има закрито съвещание на Пленума на Висш съдебен съвет. На него той ще изиска отказ на част от тези, които „ може би вземат участие в това нападение против правосъдната власт “.

Главният прокурор съобщи още, че „ тези, които направиха това, би трябвало да се срамят “. „ Те са тези, които може би хората назовават мафия и олигархия. Прокуратурата работи единствено в полза на българските жители “, уточни Иван Гешев.

„ Това, че има един плъх от едни 5000, не е вест за никого “, коментиа Гешев на брифинга. Според него има невиждано политическо сливане против прокуратурата, което показвало, че тя си вършела работата.

„ Част от този скрит план, може би е така наречен закон на Зарков. За всеки правист е ясно, че той е противоконституционен и по тази причина ще бъде подложен на инспекция от Конституционен съд “, разгласи Иван Гешев. Според него задачата на този закон не е решение на икономическа и демографска рецесия и битка с проведената престъпност, нито да реши казуса с многото произшествия.

Според основния прокурор има взрив на опиатите, произшествия и връщане в тъмните времена на 90- те години.

„ Всичко стартира с подмятания, че в името на фамилията, че не е неприятно да вземам участие в политически план или да стана дипломат в Израел или Турция. За мен беше необичайно и обидно, тъй като няма да позволи да бъде овладяна прокуратурата “, сподели основният прокурор.

Той описа за визитата му в Украйна. Според него опитът за убийството му последвал след думите му, че в случай че съветският президент Владимир Путин пристигна в България, страната ни би трябвало да го съобщи на Международния съд.

По мотив на визитата на израелския специалист на мястото на гърмежа основният прокурор твърди, че е получил позвъняване от зам.-шефа на Национална следствена служба Ясен Тодоров, който му е споделил, че чужденецът изискал да види местопроизшествието.

Израелският специалист е показал, че е виждал сходни ориентирани гърмежи, както и че може би това е подготвяно седмици, а може би и месеци.

Главният прокурор съобщи, че през огромен интервал от време изпълняващ длъжността основен прокурор е бил заместникът му Борислав Сарафов.

По време на брифинга Гешев заключи визитите си в Турция и Съединени американски щати. Той удостовери, че е разговарял точно с Десислава Атанасова от ГЕРБ след изказването на Мария Габриел, в което тя уточни, че ще се желае оставката му.

Гешев сподели, че откакто се върнал от Съединени американски щати, получил заплашително писмо. То бе показано на брифинга.

В него се споделя: „ Затова те апелирам, Иди си с мир до 10 часът сутринта в понеделник, с цел да не натисна един Enter ” (правописът е непокътнат – б.а).

След това Гешев имал връзка с Йордан Стоев от Висш съдебен съвет, с водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Господ ме санкционира с глупави врагове “, разяснява още Иван Гешев пред медиите.

Малко по-късно негова служителка получила флашка с диалог, на който се твърди, че са записани Гешев и членът на Висш съдебен съвет Йордан Стоев. След това този запис бил изслушан на срещата, на която е участвал Сарафов и поради който подаде сигнал против Гешев.

Записът бе пуснат пред медиите. Той продължава 35 минути.

В него се разисква възможна оставка на Гешев по персонални аргументи, загатва се името на представляващия Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев и няколко негови сътрудници – членове на Висш съдебен съвет.

Човекът, за който се твърди, че е Йордан Стоев, споделя, че е дал изявление за Българска телеграфна агенция

След това се загатват и други членове на Висш съдебен съвет – Мавров, Чолакова.

Двамата мъже от записа разискват кой е главният мотор. Следват реплики: „ Бойко? Банкята,да. “

Гласът, за който се твърди, че е на Стоев, предизвестява другия, че всичко се слуша и се загатва човек, който е бил в Южна Африка.

После следват няколко фрази и се загатва името Радев и Южна Африка.

След края на брифинга, на който участваха заместници на Гешев и представителят му Сийка Милева, той отхвърли да дава отговор на въпроси, оповестява Българска телеграфна агенция.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР