Седмото издание на най-големия в страната футболен турнир за аматьори

...
Седмото издание на най-големия в страната футболен турнир за аматьори
Коментари Харесай

Огромен интерес към Албена къп 2018, близо 30 отбора ще спорят за трофея и големия награден фонд

Седмото издание на най-големия в страната футболен шампионат за дилетанти Албена Къп провокира голям интерес. До този миг са се записали за присъединяване 28 тима, а заради доста искащи уредниците удължават периода за подаване на поръчките до 11 юни.

Тазгодишното издание ще се състои от 14 до 17 юни. Общият награден фонд е 12 000 лева – най-големият за демонстрация от сходен темперамент у нас, като за първенците са планувани 3200 лева

„ Това лято около шампионата ще се състои и Национален фестивал за национални танци „ Хоро се вие, извива “. По този метод проявата ще стане още по-колоритна и многообразна, “ съобщи на конференция през днешния ден Наталия Димитрова от екипа на уредниците.

Спортният шеф на шампионата Стефан Йорданов даде повече детайлности за регламента и организацията. „ Съобразно броя на поръчките, тимовете ще бъдат разграничени в предварителни групи, по-късно първенецът ще бъде излъчен в директни елиминации. Турнирът е от най-голям сан и това е гаранция, че в него ще вземат участие най-силните отбори в страната. Имам информация, че част от тях се готвят доста съществено в продължение за цялата година, “ сподели още Йорданов. Право на присъединяване имат лица, навършили 18 години, без картотекираните сезон 2017/2018 в първа, втора и трета футболни лиги на България.

На срещата с медиите участва и именитият треньор Димитър Пенев, който обичайно е патрон на шампионата Албена Къп. „ Благодаря на уредниците, че още веднъж ме поканиха. " Албена е курорт мощно обвързван с футбола. В него още през 1966 година се готвехме за Световното състезание. После дълги години той бе хазаин на мощни интернационалните шампионати, доста тимове организират там зимната си подготовка. Искам да благодаря на Анатоли Илиев, който резервира и надгражда формата на шампионата през годините, постоянно виждаме там млади и надарени момчета, а съгласно мен доста от тях – даже и като дилетанти – превъзхождат като качества част от чужденците, които играят в българското състезание, “ сподели още Пенев.

Според извелия България до международен бронз треньор, фактът че шампионатът съответствува със старта на Мондиала в Русия ще спомогне участниците в Албена да играят един против различен, само че по-късно да гледат и разясняват дружно мачовете на най-хубавите на планетата.

Организаторите от Албена и Турист Спорт Холидейс са се погрижили лятото да стартира с доста страсти, съчетани с отличните хотели и съвършените спортни уреди на комплекса.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР